۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۸:۰۲

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

دوران خام فروشی نفت در دنیا به اتمام رسیده است

دوران خام فروشی نفت در دنیا به اتمام رسیده است

بجنورد- معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: دوران خام فروشی نفت در دنیا به اتمام رسیده، بنابراین دانشگاه ها خود را از پول نفت جدا کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری بعد از ظهر دوشنبه در ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی اظهار کرد: پول نفت تاکنون هیچ نهاد و موسسه ای را به توسعه نرسانده است از این رو دانشگاه ها برای پیشرفت در عرصه های مختلف علمی و پژوهشی چشم خود را از پول دولت برداند.

ستاری با تاکید بر اینکه شرکت های دانش بنیان باید در زمینه صادرات تلاش بیشتری داشته باشند، افزود: تا کنون تنها یک شرکت دانش بنیان با تلاشی که داشته توانست طی یک سال ۱۳۰ میلیارد تومان صادرات داشته باشد که کل وزن صادرات محصولات آن ۷۰ کیلو گرم بوده است.

وی بیان کرد: درآمد این شرکت دانش بنیان با درآمد صادرات ده ها کامیون سیمان و چند هزار بشکه نفت برابر است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: معتاد شدن به پول نفت همچون مفت‌خوری است که خراسان شمالی در این رابطه نسبت به سایر استان ها کمتر گرفتار شده است.

ستاری اضافه کرد: البته وابستگی کم خراسان شمالی به پول نفت، نشان از توسعه یافتگی و یا خودکفایی ندارد بلکه اخطار است چرا که برخی از زیر ساخت‌های فکری هنوز در این استان شکل نگرفته است.

وی تاکید کرد: وظیفه دولت پژوهش نیست، بلکه دولت ملزم به فراهم کردن زیرساخت‌های پژوهشی است، بنابراین پژوهشی که با استفاده از پول دولت انجام شود نتیجه بخش نخواهد بود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: ضرورت دارد در حوزه پژوهش بخش خصوصی ورود پیدا کند به طوری که سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به نسبت دولت در پارک‌های علم و فناوری باید ۹ به ۱ باشد.

ستاری پایه اصلی اقتصاد دانش‌بنیان را نیروی انسانی تحصیل‌کرده دانست و گفت: محور اصلی اکوسیستم اقتصادی دانشگاه‌ها بوده از این رو خراسان شمالی نیز در این راستا از جوانان تحصیل کرده حمایت کند.

وی در ادامه به درآمدهای کلان استارتاپ ها اشاره کرد و افزود: استارتاپ هایی که اکنون درآمدهای بالایی کسب می کنند تا سه سال گذشته می توانستیم کل سهمیه آنان را با حقوق کارمندی خریداری کنیم اما امروز ارزشی میلیاردی دارند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار کرد: قطعاً نگاه ویژه و حمایت درست از جوانان و نخبگان نتیجه بخش و تاثیرگذار خواهد بود.

ستاری در ادامه با اشاره به وجود ۳۰ هزار دانشجو و ۸۰۰ عضو هیات علمی در خراسان شمالی، گفت: این تعداد دانشجو و استاد در استان ظرفیتی مناسب برای رشد شرکت‌های دانش بنیان است، قبول داریم در بخش شرکت های دانش بنیان کم توجهی هایی به این استان شده اما پیگیری‌های لازم در این رابطه از طرف استان نیز انجام نشده است.

وی بیان کرد: استان های تازه تاسیس مزایا و معایبی دارند به طوری که نبود بروکراسی پیچیده اداری و معتاد نشدن به پول نفت از خوبی های آن است.

وی همچنین در رابطه با رشد شرکت‌های دانش بنیان در خراسان شمالی بیان کرد: به منظور رشد این استان در حد توان زیرساخت ها را فراهم می کنیم و هر اندازه استان پیشرفت داشته باشد به همان میزان نیز کمک خواهیم کرد.

کد خبر 4673623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha