به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید نمکی امروز در مراسم آغاز به کار واحدهای مالکیت فکری در دانشگاههای علوم پزشکی کشور در محل وزارت بهداشت افزود: تنها در و دیوار و ملک و زمین نیست که باید به یادگار بماند بلکه علم و هوش و اندیشه و تفکر ناب است که میتواند فرزندان ما را ثروثمند تر کند.
وی افزود: همانطور که به عنوان نمونه در حوزه نانو مطرح شد که در مقالات رتبه ۴ دنیا را داریم و در حوزه ثبت اختراع آن رتبه ۲۵ دنیا را داریم. بنابراین نیاز است که گامهای مهمی در حوزه ثبت اختراع صورت گیرد.
وزیر بهداشت یادآور شد: در حوزه معاونت پژوهشی در تعداد مقالات پژوهشی و توسعه شرکتهای دانش بنیان و در تولید ملی گامهای مؤثری را برداشتهایم و امیدواریم که در سالهای آینده در سلامت کشور از آن بهره بگیریم.
وی گفت: یکی از مباحثی که فناوران نیاز دارند احساس امنیت برای اختراع آنها است که این کار با همیاری دانشگاهها با ایجاد واحدهای مالکیت فکری فراهم میشود.
وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر نظامهای مالکیت فکری در جهان رو به گسترش است. با توجه به پیوستن دانشگاهها و مراکز پژوهشی علوم پزشکی به شرکتهای دانش بنیان، دستاوردهای خوبی در حوزه فناوریهای پزشکی داشته ایم که در آینده نزدیک میتوانند مشکلات زیادی را از روی دوش کشور بردارند.
وی اضافه کرد: این امر نیازمند این است که محققان و مخترعان خیالشان از بابت دستاوردهای علمی و اختراعشان راحت باشد تا آنچه که اختراع میکنند، طبق ضوابط خاصی ثبت و ضبط شود و در عین حال قابل دست اندازی نباشد.
نمکی یادآور شد: همکاران ما در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با همکاری وزارت دادگستری این کار را دنبال کرده اند تا در کلان مناطق آمایشی علوم پزشکی دفاتر ثبت فکری را ایجاد کنند.
وزیر بهداشت افزود: این کار موجب میشود تا مخترعان و محققان با همکاری شرکتهای دانش بنیان شرایط مناسبی را برای ثبت اختراعات خود داشته باشند.
نظر شما