به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها، ششمین جلسه از سلسله نشستهای بیانیه گام دوم انقلاب با موضوع «عدالت آموزشی» و با حضور جمعی از اساتید دانشگاهها در ساختمان مرکزی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد.
حجتالاسلام محمد مهدی صالحی در این نشست با بیان اینکه باید بهشدت از کلیشهای پرداختن به بیانیه گام دوم پرهیز کرد، گفت: باید به مؤلفههای راهبردی که در بیانیه گام دوم توسط رهبر معظم انقلاب به جامعه ارمغان داده شده است، مخصوصاً در بخش توصیهها که ناظر به آینده است توجه ویژهای کرد.
وی ادامه داد: تاکید مقام معظم رهبری بر این بوده که ما این مولفهها را به گفتوگو بگذاریم، تا بتوان به این مولفهها شکل جریانساز داد. در راستای این نگاه برنامهریزیهایی در دستگاههای مختلف صورت گرفته که امیدواریم شعاری نباشد و به برنامههای اثرگذار و اقدامات مؤثر و علمی منتهی شود و آن را به یک سرمایه اجتماعی در متن جامعه تبدیل کند. وظیفه ما هم این است که در حوزه جریانسازی نخبگانی کمک کنیم.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها یادآور شد: یکی از توصیههایی که در بیانیه وجود دارد، مسئله عدالت است و به نظر میرسد شاید سختترین آنها در تبیین مولفهها و از آن سخت در اجرای آن، از بین توصیههای هفت گانه که در بیانیه آمده، عدالت باشد.
وی با اشاره به مسئله عدالت آموزشی اظهار داشت: آموزش یکی از مؤلفههای بسیار مهم در بحث تحقق عدالت است، برای اینکه آموزش در قدرتسازی مؤثر است و هم در تولید ثروت و هم در تولید قدرت تأثیر مستقیم دارد.
وی با اشاره به رابطه آموزش و تحقق عدالت گفت: خود مبارزه با فساد نیازمند مقدماتی از جمله آموزش است و نوع نگاه حاکم بر آموزش میتواند در تعریف فساد اثرگذار باشد. پس آموزش اثرگذاری بنیادین با تحقق عدالت دارد.
صالحی عدم استمرار و پایمردی را مانع بسیاری از ناکارآمدیها دانست و اظهار داشت: فقدان قوانین عادلانه قطعاً زمینهساز فساد و ناعدالتی خواهد بود. مجریان ناعادل و بیتقوا در کنار این مسئله اثرگذار هستند. نظارت و آگاهیهای مردمی و تشکلهای مردم نهاد و تشکلهای دانشجویی میتواند در این زمینه کمک کند. خود گفتمان عدالت باید مورد توجه قرار گیرد و از نگاه تکبعدی به عدالت پرهیز شود و بهصورت جامع به عدالت نگاه شود.
وی ضمن اشاره به بیعدالتیهای آموزشی در دانشگاهها و مدارس، تصریح کرد: به نظر میرسد امروز اثرگذاری پژوهشها از حوزه آموزش کمتر نیست، چون این پژوهشها بعدها تبدیل به صنعت و سازمانهای اثرگذار در جامعه میشوند. لذا این ضرورت وجود دارد که در کنار هم به این مسائل بپردازیم.
نظر شما