۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۲۳

سرپرست آموزش و پرورش مطرح کرد

ارائه طرح مدرسه محوری به شورای عالی اداری ظرف یک ماه آینده

ارائه طرح مدرسه محوری به شورای عالی اداری ظرف یک ماه آینده

سرپرست آموزش و پرورش گفت: طرحی را در راستای مدرسه محوری آماده کرده ایم که ظرف یک ماه آینده به شورای عالی اداری ارائه می کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سید جواد حسینی سرپرست آموزش و پرورش بعد از ظهر امروز در نشست تبیین سیاست ها و برنامه های آموزش و پرورش در سال ۹۸ گفت: ما دست اندرکاریم تا همه اتفاقات در مدرسه رخ بدهد و در غیر این صورت به بیراهه رفته ایم. بحث مدرسه محوری سالهاست مطرح شده است و آقای بطحایی نیز بر آن تمرکز داشتند. ما نیز طرحی را داریم تصویب می کنیم به شورای عالی اداری برسانیم در خصوص مدرسه محوری است و حداکثر ظرف یک ماه آینده به این شورا برود که با چند ممیزه این طرح به تصویب برسد.

وی افزود: در این طرح مدرسه سرویس سرویس اندیشه می‌شود،  و معلمان و مربیان رقاصان این نوآوری و خلاقیت هستند. باید بپذیریم که یکی از مشکلات اصلی نظام تعلیم و تربیت فاصله میان ستاد و صف است که سالهاست چالش آموزش و پرورش است و فقط لایه های چندگانه که منابع را مصروف می‌کند.

حسینی بیان کرد: در مدرسه که کانون اصلی تحول است و طرح تعالی مدیریتی بر همین اساس است. ارتقای مدیریت را بنده در سال ۹۳، انجام داده ام. مدیر مدرسه باید در در خلق ثروت و مصرف ثروتهای مشروع آن نقش داشته باشند و بر این اساس روز گذشته در دولت فرصت خوبی برای تبدیل به احسن کردن منابع ایجاد شد.

حسینی با اشاره به اینکه چهار مسیر تامین منبع داریم،  گفت: اول آنکه باید سهم خود را از منابع ملی افزایش دهیم، کشوری چون مالزی امسال ۱۹.۵ درصد منابع ملی‌اش را به آموزش و پرورش اختصاص داده است. مهم تر از آن GDP است که همه عوامل موثر در آموزش و پرورش را می سنجد و باید به ۶-۷ درصد برسد.توسعه مشارکت ها در همه ابعاد درون و برون سازمان هدفی راهبردی است که برای تحقق سند تحول بنیادین و پیشبرد که ها باید مورد توجه قرار گیرد،  بر این اساس طراحی نظام نامه مشارکت آموزش و پرورش با سایر وزراتخانه را در دستور کار داریم و الزام برای مشارکت ایجاد کنیم.

وی افزود: مدیریت بر منابع و مصارف راه سوم مدیریت منابع است، آموزش و پرورش نهادی حاکمیتی است و آن را به کسی نمی‌دهیم اما با صرفه جویی سهم کیفیت بخشی افزایش می‌یابد.  بنده در مصاحبه‌ای گفته بودم که آموزش و پرورش را گران اداره می‌کنیم اما برداشت رسانه ملی این بود که آموزش و پرورش را می خواهیم به بخش خصوصی بدهیم در حالیکه منظور من کاهش هزینه ها بود.

حسینی با اشاره به اینکه ۴۸۰۰ ساعت اضافی درسی در مدارس داریم،  گفت: این موضوع باعث کاهش نوآوری،  کیفیت،  اتلاف هزینه و امثالهم می‌شود. به دنبال کاهش آن و کیفیت بخشی آن هستیم.

وی در توضیح بیشتر گفت: ۱۲ هزار و ۹۰۰ ساعت آموزش از ابتدایی تا دبیرستان را در اختیار داریم در حالی که استاندارد جهانی این عدد 8 هزار ساعت است. ما ذهن بچه ها را خسته و نظام کپسولی حافظه محور راه انداخته‌ایم، چرا نباید این روند را اصلاح کنیم؟ با اصلاح این روند در هزینه ها نیز صرفه جویی می شود.

وی عنوان کرد: شخصی هستم که معاونت پشتیبانی و امور مجلس را قبلا به من پیشنهاد داده بودند که نپذیرفتم و علاقه نداشتم. با وجود آنکه ذهنیت مالی و اقتصادی ندارم ولی برای آزاد سازی منابع دو سه ایده به ذهن خودم رسیده است. قرار است معاون پشتیبانی یک تیم اقتصادی ۵ نفره قوی تشکیل دهد.

وی در این نشست با اشاره به اینکه منظور از معلم تمام وقت در سند تحول بنیادین گفت: منظور سند تحول از این عنوان این است که معلمی باشد که ساعت تدریس مشخصی داشته باشد و باقی ساعات به پزوهش بپردازد و از تمام وقت خود به خوبی سود ببرد.  اما در عین حال از مفهوم و طرح امروزی معلم تمام وقت هم دفاع می‌کنیم.

وی درباره مشکلات کمبود  معلم برای مهر امسال نیز بیان کرد: ۶۸ هزار نیرو در مهر امسال از سیستم خارج می‌شوند و ۲۰ هزار نیرو از طرق مختلف از دانشگاه فرهنگیان جذب خواهند شد اما سوال این است که  ۴۸ هزار نیروی دیگر را چه طور باید تامین کنیم؟برای همین طرح معلم تمام وقت را دادیم تا  هم ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان به حقوق معلم افزوده می‌شود و حمایتی از معلم داشته باشیم و هم بخشی از کمبود نیرو را جبران کنیم و احتمالا تعداد ثبت نام کنندگان در این طرح تا شهریور به رقم ۱۰۰ هزار نفر برسد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش در این نشست همچنین با بیان اینکه طی یک ماه گذشته دو مصوبه در هیئت وزیران داشتیم، گفت: یک مورد آیین نامه مدارس غیردولتی بود و یک مورد دیگر دیروز در هیئت دولت مطرح و تصویب شد که آیین نامه بند د ماده ۹ قانون برنامه و بودجه برای تسریع در تبدیل به احسن کردن منابع و املاک آموزش و پرورش بود.به عنوان مثال مدرسه‌ای در حاشیه میدان ولی عصر(عج) داریم که در بهترین نقطه تجاری است و اگر آن را بفروشیم و در نقطه‌ای دیگر مدرسه ای بهتر و با مساحت بیشتر دایر کنیم. خواستیم این موارد کارشناسی شود.

حسینی با اشاره به بهبود عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان بعد از نوسانات بسیاری که داشت گفت: صندوق ۵۰ درصد ارزش سود در شش ماه گذشته داشته است و مقرر شد تا سال ۱۴۰۱ ارزش سود را به ۵۰۰۰ میلیارد برسانند. از صندوق خواستم دوکار انجام دهند. نخست آنکه سهام بسیاری از دارایی‌ها به معلمان واگذار شود. دستور دادیم و آن را انجام می‌دهند. همچنین خواستیم وقتی دارایی خریداری می‌شود سهم ارزش افزوده آن را به معلمان بپردازند. 

وی در ادامه از وجود ۲۴ نوع مدرسه در کشور انتقاد کرد و گفت:  باید مدارس کوچک را بزرگ کنیم و در واقع مدارس کوچک را بدهیم تا بتوانیم مدارس بزرگ بسازیم، زیرا مدارس بزرگ امکان تعلیم و تربیت تمام ساحتی را فراهم می کند.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: برنامه‌های متعددی برای اول مهر داریم؛ از برنامه‌های درسی تا تامین منابع، مشارکت در مدرسه، چاپ و توزیع کتب درسی و... که در کمیسیون آموزش مجلس در روز گذشته نیز مطرح شد و نمایندگان مخالفتی با آنها نداشتند.

کد خبر 4679515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha