به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی امروز در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته سلامت که در محل خبرگزاری ایرنا برگزار شد ، گفت: به علت کمبود اعتبار برای مقاوم سازی بیمارستانها از منابع دیگری نیز استفاده شد که البته از میزان اعتبار یک میلیاردی فقط 800 میلیون تومان آن تخصیص یافت. بخش دیگری از منایع نیز صرف طراحی برنامه مقاوم سازی شد بنابراین این اعتبار جوابگوی مقاوم سازی نیست و میزان اعتبار برای آن در سال جاری نیز هنوز مشخص نیست.
وزیر بهداشت و درمان اظهار داشت: در صورت پیشگیری از این بیماریهای غیر واگیر نظیر بیماریهای قلبی و عروقی که بیشترین مرگ و میر را در کشور به خود اختصاص داده است ، عادات غذایی، ترویج ورزش و مبارزه با دخانیات از اهمیت زیادی برخوردار است چون در کشورهایی که این 3 مورد رعایت شده طی دوره 20 ساله موفق به کاهش 60 درصدی مرگ و میر بیماران بر اثر این بیماریها شده اند.
لنکرانی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف روغن مردم کشور، روغن جامد است، گفت: در سالهای گذشته 87 درصد مردم از روغن جامد استفاده می کردند که این میزان هم اکنون به 70 درصد رسیده اما ایده آل آن استفاده 10 درصد مردم از این روغن است چرا که در صورت رسیدن به این ایده آل تا 28 درصد مرگ ومیر را در کشور کاهش می دهد.
وزیر بهداشت با اشاره به روغن قاچاق با عنوان روغن اصیل در کشور ، گفت: این روغن مجوز ندارد و اسید چرب ترانس آن 27 درصد است و مصرف آن بسیار مضر است.
هزینه کردن در بخش سلامت ، دور ریختن منابع مالی نیست
وی در مورد بودجه امسال وزارت بهداشت گفت: امسال در مقایسه با سال گذشته شاهد رشد معقول بودجه ای بودیم که میزان استفاده از این منابع مالی بستگی به نوع برنامه ها دارد و البته هزینه کردن در بخش سلامت همانطور که شعار امسال سلامت است به معنی دور ریختن منابع مالی نیست و سرمایه گذاری در امر سلامت باعث حفظ آرامش جامعه می شود.
لنکرانی در مورد ارتباط موفقیت در سوخت هسته با پزشکی هسته ای در کشور گفت: پروژه تولید رادیو دارو در کشور به بهره برداری رسیده که بر این اساس کشور می تواند دارویی را تولید کند که پایه ای برای سایر داروها محسوب می شود و البته مجوز آن برای ورود به بازار نیاز به بررسی های لازم برای رعایت استانداردها دارد که گزارش های اولیه کیفیت مطلوب آن را نشان داده است اما برای ورود به بازار باید تمامی آزمایش های لازم بر روی آن انجام شود. رادیو دارویی که هم اکنون مصرف می شود وارداتی و مورد نیاز کشور است.
در مورد واگذاری بهزیستی به وزارت بهداشت نظری نداریم
وی در مورد طرح دو فوریتی تحت پوشش قرار گرفتن سازمان بهزیستی توسط وزارت بهداشت گفت: نظر خاصی در این زمینه نداریم چون قوه مجریه هستیم و هر تکلیف و برنامه ای که قانونگذار تکلیف کند آن را انجام می دهیم.
لنکرانی در مورد سازمان غذا و دارو گفت: هم اکنون مدیریت هماهنگی در مورد غذا وجود ندارد و این نقطه ضعف محسوب می شود که البته وظایف تقسیم شده اما گاهی شاهد ناهماهنگی هایی در موضوع سلامت هستیم که این می تواند وظیفه سازمان غذا و دارو باشد که باید البته باید جایگاه آن نیز در صورت ایجاد مشخص شود اما در هر صورت توجه به سلامت غذا هم وظیفه ذاتی وزارت بهداشت و هم مورد توجه مردم است که با نرم افزارها باید هماهنگی ها در نظام سلامت در مورد غذا ایجاد شود.
وی در مورد تعرفه های پزشکی بخش دولتی گفت: در این مورد دستور کاری برای شنبه آینده در نظر گرفته شده که در دبیرخانه وزارت رفاه خواهد بود و تعرفه ها مورد بررسی قرار گرفته و امیدواریم که شورای عالی بیمه زودتر آن را تصویب و به هیئت دولت ارائه کند.
وزیر بهداشت در مورد وضعیت ارائه خدمات در بخش خصوصی و دولتی گفت: دسترسی به خدمات در وضعیت خوبی قرار دارد به گونه ای نه تنها هیچ خدمتی نداریم که در بخش خصوصی ارائه شود اما در بخش دولتی نداشته باشیم بلکه بسیاری از خدمات نظیر پیوند کبد و قرنیه فقط در بخش دولتی ارائه می شود اما باید کیفیت خدمات در این بخش افزایش یابد.
وی ادامه داد: در مورد بخش های مراقبتی مراکز بهداشتی و درمانی با کمبود پرستار مواجه هستیم چرا که به ازای هر تخت فقط 7/0 نفر پرسنل داریم اما با وجود این کمبودها حداقل استاندارد لازم در بخش های مراقبت ویژه از طریق اضافه کاری، استفاده از نیروهای طرحی رعایت می شود به گونه ای که در این بخش ها تعداد پرسنل را به 4 نفر رسانده ایم.
130 میلیون دلار خرید ارزی برای این تجهیزات پزشکی
وزیر بهداشت تصریح کرد: در سال گذشته سرمایه گذاری در سال 85 برای تجهیز مراکز درمانی صورت گرفت به گونه ای که 130 میلیون دلار خرید ارزی برای این تجهیزات هزینه شد و در مورد تعمیرات و نوسازی بیمارستان ها نیز سرمایه گذاری جدی صورت گرفت.
وی در مورد مراکز درمان اعتیاد در کشور گفت: در سال گذشته با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر از نیمه دوم سال شاهد رشد گسترده ای در مراکز کاهش آسیب اعتیاد و نگهداری و درمان آنان با متادون بودیم به گونه ای که تعداد این مراکز 5 برابر شد و امسال نیز این روند ادامه می یابد که البته به معتادان پرخطر یعنی معتادان تزریقی به ویژه در استانهایی که تعداد آنان زیاد است، توجه بیشتری خواهد شد.
لنکرانی ادامه داد: وزارت بهداشت به مراکز مختلف این فرصت را داد که خود را با استانداردهای مورد نظر وزارت بهداشت تطبیق دهند تا با در اختیار قرار گرفتن داروهای متادون این مراکز نیز فعال شوند. در ضمن این برنامه ها ربطی به تغییر مدیریت ها در ستاد مبارزه با مواد مخدر ندارد چون برنامه مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
وی در مورد نامه اعتراض آمیز پرستاران به مقام های کشور گفت: پرستاران از جمله همکارانی هستند که به نکات سلامت و حقوق مردم توجه زیادی دارند. اغلب مطالباتی که در این نامه آمده، انجام شده است و در مصوبات هیئت امنا مورد توجه قرار گرفته و تصویب شده است .
وزیر بهداشت افزود: سختی کار کاکنان بهداشت و درمان که پرستاران نیز جزئی از آنان هستند حدود 35 درصد افزایش یافت و حق شیفت در گردش که رقم آن 2 برابر شد و افزایش 100درصدی داشت.
وی ادامه داد: 65 درصد افراد برای استفاده از ارتقای شغلی نیز حذف و قرار شد افرادی که 600 امتیاز را بیاورند از مزایای آن بهره مند شوند و احکام آن در سال جاری توسط دانشگاه ها ابلاغ می شود. نباید فضای بخش سلامت را با چیز دیگری آلوده نکنیم و روند خدمت گذاری و همدلی و همراهی را حفظ کنیم.
وی در مورد آنفلوآنزای پرندگان گفت: 40 سال پیش همگیری آنفلوآنزا در دنیا اتفاق افتاد بنابراین نکته مهم در مورد این بیماری این است که با تغییر ویروسی، بار دیگر شروع کننده این همه گیری شود.
وزیر بهداشت افزود: هم اکنون حدود 130 بیمار انسانی در دنیا گزارش شده است که نکته نگران کننده افزایش تعداد بیماران در سال های بعد از 2005 جدید نسبت به بیماران در سال های قبل از آن بوده است چون این نشان دهنده خطرناک شدن ویروس این بیماری است.
وی ادامه داد: آنفلوآنزای پرندگان هم اکنون 3 کشور همسایه ایران گزارش شده و در برخی کشورها نیز در طیور آنها مشاهده شده به همین علت کشور از آبان 84 به صورت آماده باش بوده و برنامه های مراقبتی و پایگاه های دیده وری خود را در مورد مرگ و میر طیور یا موارد مشکوک انسانی فعال کرده به گونه ای که تمامی موارد ذات الریه شدید انسانی مورد آزمایش قرار می گیرد.
لنکرانی تصریح کرد: نبود این بیماری در کشور به معنی عدم نگرانی و اطمینان از این بیماری نیست به همین علت اقدامات لازم در این زمینه صورت گرفته است و ادامه دارد و همکاری های لازم با وزارت کشور، کشاورزی، دامپزشکی و سازمان حفاظت از محیط زیست وجود دارد اما تا کنون هیچ مورد بیماری آنفلوآنزای پرندگان در کشور وجود نداشته است.
نظر شما