۲۲ فروردین ۱۳۸۶، ۸:۲۶

دفن زباله های بیمارستانی آبهای زیر زمینی را آلوده می کند

دفن زباله های بیمارستانی آبهای زیر زمینی را آلوده می کند

با توجه به این که هنوز تکلیف نحوه امحاء زباله های بیمارستانی مشخص نشده ، کماکان این زباله ها در سراسر کشور بدون رعایت مسائل زیست محیطی دفن می شود و این امر تهدید جدی برای آلودگی سامانه آبهای زیر زمینی است.

دکتر سروش مدبری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : طبق قانون مدیریت پسماندها مسئول اجرایی مدیریت پسماندهای بیمارستانی وزارت بهداشت است و سازمان حفاظت محیط زیست در این امر مسئولیت نظارتی دارد و در خصوص امحاء صحیح زباله های بیمارستانی سازمان حفاظت محیط زیست سیستم زباله سوز مرکزی که کمترین اثر زیست محیطی را به دنبال دارد انتخاب و به وزارت بهداشت ابلاغ کرده اما مسئولان وزارت بهداشت بر تعبیه سیستم اتوکلاو (بی خطر سازی) تاکید دارند.

مدیرکل دفتر بررسی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: سیستم اتوکلاو فقط زباله های عفونی را از بین می برد و تاثیری بر مابقی پسماندهای بیمارستانی ندارد و این در حالی است که فقط 55 درصد زباله های بیمارستانی عفونی است.

وی گفت: به دنبال دفن زباله های بیمارستانی در خاک و انتقال آلودگی آن به آبهای زیر زمینی به طور حتم شاهد انتقال انواع عفونت ها و شیوع بیماریها خواهیم بود.

مدیرکل دفتر بررسی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در امریکا ، سالانه 130 هزار نفر به دلیل آلودگی زباله های بیمارستانی دچار بیماریهای عفونی می شوند و این در حالی است که 6 درصد از این تعداد مبتلا به بیماری ایدز و هپاتیت B می شوند و در صورتی که فکر اساسی برای نحوه صحیح رفع آلودگی زباله های بیمارستانی در کشور صورت نگیرد ، ما نیز گرفتار این وضعیت خواهیم شد.

مدبری گفت: در حال حاضر بر اساس برآورد جهانی رفع آلودگی یک متر مربع خاک بین 50 تا 5 هزار دلار هزینه دارد و این در حالی است که در ایران ، روزانه 80 تن زباله بیمارستانی بدون رعایت مسائل زیست میحطی دفن و حجم بسیاری از خاک را آلوده می کند.

کد خبر 468537

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha