به گزارش خبرگزاری مهر، "سرگئی لاوروف" در مقاله ای به روزنامه فایننشال تایمز نوشت : استقرار سیستم پدافند موشکی آمریکا در اروپا به طور اساسی، چشم انداز ژئواستراتژیک این قاره را تغییر می دهد.
وی خاطر نشان کرد: روسیه احساس می کند طرحهای آمریکا، آن(کشور) را فریب داده است.
لاوروف افزود:"هر گونه پروژه ضد موشکی یکجانبه به طور اساسی چشم انداز ژئواستراتژیک این قاره را تغییر خواهد داد؛ این اقدام همچنین یک بی حرمتی به همه اروپایی ها خواهد بود."
روسیه همواره از طرحهای آمریکا برای استقرار این سیستمها در اروپا انتقاد کرد است. آمریکا به زعم خود مدعی شده که این سیستمها به منظور حمایت در برابر حملات احتمالی کشورهای یاغی از جمله ایران مستقر خواهد شد .
اما ژنرال " ولادیمیر بلوس" کارشناس برجسته روسی در سلاحهای ضد بالستیک در گفتگو با روزنامه گاردین از این ادعا انتقاد کرد.
وی گفت :"جغرافی استقرار این سیستمها هیچ تردیدی را ایجاد نمی کند که اهداف اصلی آن نیروهای هسته ای روسیه و چین است."
بلوس تصریح کرد:" پایگاههای آمریکا یک تهدید واقعی برای نیروهای هسته ای استراتژیک ما به شمار می رود."
لاوروف نیز در ادامه مقاله خود آورده است :" امروزهیچ چنین تهدیدی برای اروپا و یا آمریکا و یا در آینده قابل پیش بینی وجود ندارد."
وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت :" هیچ یک از کشورهای تحت نام یاغی موشکهایی در اختیار ندارند که یک تهدید واقعی را برای اروپا تحمیل کند. ساخت موشکها که برد آنها به آمریکا برسد یک وظیفه حتی سخت تر است و به فناوریهای متفاوت و توانایی های تولید نیازمند است."
لاوروف همچنین خواستار گفتگوهای باز بین آمریکا، روسیه و اتحادیه اروپا درباره این مسئله شده است.
وی همچنین ابراز امیدواری کرده که نشست بعدی شورای روسیه - ناتو(سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) در اسلو طی ماه جاری گفتگوها درباره این مسئله را در بر بگیرد.
آمریکا اعلام کرده است که در صدد است تا 10 موشک رهگیر در لهستان و یک پایگاه راداری در جمهوری چک مستقر کند.
توجیه واشنگتن برای استقرار چنین سیستم هایی مقابله با تهدید های ایران و کره شمالی عنوان شده است، اما به باور روسیه که از مخالفین جدی استقرار چنین سیستمی است تهران و پیونگ یانگ از آن چنان توان موشکی که بتوانند منافع واشنگتن را تهدید کنند، برخوردار نیستند.
به زعم مسکو، هدف این سیستم ها تهدید توان موشکی روسیه است و تحلیلگران به ویژه ناظران آلمانی بر این باورند که توافق لهستان و جمهوری چک با آمریکا در راستای استقرار این سیستم می تواند روابط اتحادیه اروپا و روسیه را سردتر کند و این امر، با روند کنونی در بهبود روابط منافات دارد.
نظر شما