به گزارش خبرگزاری مهر، سایت اینترنتی " آسیا تایمز" در تحلیلی نوشت : " در حالی که ایران از تحسین جهانی به خاطر رفتار خود دربحران 15 ملوان انگلیسی برخوردار می شود؛ محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران با اعلام ورود کشورش به تولید اورانیوم در مقیاس صنعتی این اطمینان را ایجاد کرده که تمرکز همچنان بر تهران قرار دارد.
از نظر فنی ، ایران به یک نقطه بدون بازگشت رسیده و بنابراین، بهترین کاری که غرب می تواند نسبت به آن امیدوار باشد، مذاکره درباره " ضمانتهای عینی" در رابطه با استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای ایران است. |
در ادامه این تحلیل آمده است که پیش از این روزنامه تایمز لندن در مقاله ای نوشته بود:" احمدی نژاد برای اولین بار در دوره 20 ماهه ریاست جمهوری خود یک حرکت بزرگوارانه را به غرب نشان داد. "
روزنامه آلمانی "تاگس اشپیگل" نیز نوشته بود :"تونی بلر نخست وزیر انگلیس می تواند از احمدی نژاد درس بگیرد."همچنین رسانه های انگلیسی و دیگر رسانه های اروپایی با تغییر موضع خود از این حرکت بزرگوارانه ایران، قدردانی و با عنوان " پیروزی دیپلماسی بر زور" از آن استقبال کردند.
بدون شک دولت احمدی نژاد هم در داخل کشورش و هم در خارج از آن در نتیجه مستقیم این بحران تقویت شده است. |
نویسنده تصریح می کند: مانورهای احمدی نژاد به گونه ای است که باید اثرات مهمی تقریبا بر همه بندهای سیاست خارجی ایران داشته باشد؛ موضع آن را در منازعه هسته ای ، روابط داخلی ، خلیج فارس و فراتر ازآن تقویت کند .
به گزارش هر
ایران با قرار گرفتن در برابر قدرت غرب ، به توان جدید در جهت نفوذ منطقه ای خود در زمانی افزوده است که تقریبا همه همسایگان آن در خلیج فارس از روی ترس از آمریکا فرمانبرداری می کنند. |
در بخش دیگری از این تحلیل آمده است: هم اکنون آمریکا در معرض خطر ظهور به شکل یک کشور ناجور ( خارج از گردونه) در حالی است که احتمال بهبود جو روابط بین اتحادیه اروپا و ایران در نتیجه مستقیم فرجام خوشایند این بحران وجود دارد . همچنین ممکن است واشنگتن به زودی دریابد که انگلیس به عنوان نزدیکترین همپیمان اروپایی آن هم اکنون مدیون ایران است و دیگر نمی تواند روی آن برای اقدامات خود علیه تهران حساب کند. از نقطه نظر استراتژیک ایران ، این امر ممکن است مهمترین نتیجه بحران ملوانان باشد.
در پایان این تحلیل آمده است: با شکاف جدید بین آمریکا و اتحادیه اروپا بر سر ایران که بخشی از آن در نتیجه فرجام موفقیت آمیز بحران ملوانان بوده و با توجه به رویارویی لندن با محدودیتهای جدید در هواخواهی خود از آمریکا، شانس های کنونی این است که آن جو حاکم دشوار در سازمان ملل متحد در زمینه تحریمها علیه ایران از بین برود. این امر البته به توانایی ایران برای نشان دادن تیزهوشی لازم بر حسب انعطاف جدید خود در مذاکرات هسته ای با اروپایی ها طی روزها و هفته های آتی بستگی دارد.
نظر شما