به گزارش خبرنگار مهر، نایب رئیس دوم مجلس در کنفرانس بین المللی بودجه ریزی عملیاتی ، روند بودجه ریزی در ایران را در دهه های پس از انقلاب به چهار گزینه پیوند منابع با انتظارات مدیران، پیوند منابع با اعلام نیاز سازمان، پیوند منابع با نیاز واقعی سازمان و پیوند منابع با نتایج و تکنیک این حوزه به دو بخش پیوند منابع با نتایج موجود و پیوند منابع با نتایج مطلوب تقسیم بندی کرد.
سید محمد حسن ابوترابی به بحث چانه زنی مدیران برای تخصیص بودجه طی سالهای اخیر اشاره و تصریح کرد: طی سال های اخیر همواره مدیران دستگاهها از این روش برای دفاع از انتظارات بودجه ای خود با کمترین دلیل اقناع کننده علمی یا کارشناسی بهره گرفته اند.
وی به بودجه 7 هزار و 500 میلیارد تومانی وزارت آموزش و پرورش در سال 85 اشاره کرد و گفت: بودجه آموزش و پروش امروزه بیش از یک هفتم از بودجه عمومی کشور را به خود اختصاص داده که طی سال های 83 تا 85 یعنی سال های عمر مجلس هفتم به دو برابر رسیده است.
نایب رئیس مجلس با انتقاد از چانه زنی جدی که برای افزایش بودجه وزارت آموزش و پرورش صورت می گیرد، اظهار داشت: امروز پس از 28 سال ، اگر از وزیر آموزش وپرورش لیست اسامی آموزگاران مقطع ابتدایی در سال 85 با حقوق دریافتی آنها را درخواست کنیم، اطلاعاتی ارائه نخواهد شد و در این حالت ما از بودجه ریزی عملیاتی صحبت می کنیم.
وی ادامه داد: این گونه بودجه ریزی یعنی تخصیص منابع بر اساس انتظارات بدون کمترین تکیه قابل دفاع.
ابوترابی با اشاره به اختصاص منابع بر اساس اعلام سازمان در بحث بودجه ریزی عملیاتی، گفت: اگر حرکتی به سوی بودجه ریزی متناسب و مطلوب در کشورصورت گرفته باشد در رسیدن به این گزینه است. وی تاکید کرد: نباید ضعف های بودجه ریزی در حوزه مدیریتی بر عهده نظام گذاشته شود.
نایب رئیس مجلس هموار شدن راه سرمایه گذاری و تولید اقتصادی برای آحاد مردم را در راستای افزایش ثروت ملی ضروری خواند و گفت: برای تحقق این امر باید به سوی پیوند منابع با نتایج مطلوب این امر قدم برداشت. در غیر این صورت، آرمانهایی نظیر دستیابی به رشد تولید ناخالص داخلی، افزایش درآمد سرانه، رفع فقر، حضور در عرصه رقابت بین المللی و برقراری عدالت محقق نمی شود.
وی به رقم بودجه عمومی سال 86 بالغ بر 63 هزار میلیارد تومان اشاره و تصریح کرد: این در حالی است که بیش از 57 میلیارد دلار به یارانه انرژی اختصاص یافته که این میزان یارانه در جهت افزایش تولید و درآمد سرانه نبوده است، بلکه در جهت کاهشی از نابسامانی های موجود تخصیص داده شده است.
ابوترابی مصرف 93 میلیون لیتر بنزین در کشور را اسراف تلقی کرد و افزود: بودجه عملیاتی به صورت علمی انسان را از دایره شیاطین نجات می دهد.
نظر شما