به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از منابع طبیعی استان زنجان، فریبرز غیبی در بازدید از نهالستانهای زنجان، گفت: بر اساس دستورالعملی که از سوی سازمان جهاد کشاورزی صادر شده، افرادی که در مستثنیات خود درختانی از نوع گونه جنگلی دارند برای قطع آن درخت باید از منابع طبیعی و آبخیزداری استان خود مجوز قطع دریافت کنند.
وی افزود: در روزهای اخیر تصاویری مبنی بر قطع درختان جنگلهای ارسباران در فضاهای مجازی منتشر شده است که با بررسی های چند روزه سازمان جنگل ها و سازمان جهاد کشاورزی مشخص شد طرح اصلاح باغات در این جنگل ها انجام می شود.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها ،مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: در طرح اصلاح باغات درختانی که در معرض آسیب هستند سرشاخه بری می شوند.
غیبی در ادامه خاطر نشان کرد: تا پایان امسال طرح بوم سازگان ایرانی در منطقه ایران تورانی اجرا می شود.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها ،مراتع و آبخیزداری کشور گفت: برای دیگر مناطق جنگلی مثل ارسباران، خلیج فارس – عمانی، نیز برنامه های مختلفی در نظر گرفته شده است که از جمله آن ها می توان به ایجاد نوار سبز در جنوب کشور اشاره کرد.
غیبی اظهار داشت: امسال ۷۱ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای توسعه جنگل های خارج از شمال مصوب شده است.
وی یادآورشد: با مشارکت مردمی و وزارت نفت به زودی در سطح ۶۰۰ هزار هکتار از نوار ساحلی جنوب کشور طرح توسعه جنگل اجرا خواهد شد.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها ،مراتع و آبخیزداری کشور دیم، دام مازاد و سوخت را سه عامل اصلی از بین رفتن جنگل های کشور برشمرد و گفت: هر چه قدر چرخ ها و زنجیره های غذایی در اکوسیستم جنگلی بیشتر باشد تنوع زیستی و پایداری اکوسیستم هم افزایش می یابد.
غیبی تهیه و تحویل تنورهای گازی و آبگرمکن های خورشیدی به روستاییانی که امکان دسترسی به سوخت ندارند را از اقدامات مهم سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد و گفت: این طرح هر ساله در راستای جلوگیری از قطع بی رویه درختان توسط جوامع محلی که برای تهیه سوخت اقدام به سرشاخه بری می کنند در کشور اجرا می شود.
نظر شما