به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دادگاه استیناف فدرال در آمریکا روز جمعه با صدور حکمی رأی یک هیأت منصفه علیه ایران را رد کرد. به موجب رأی این هیأت منصفه، دولت آمریکا اجازه می یافت که یک برج اداری ۳۶ طبقه واقع در خیابان پنجم منهتن نیویورک را که ادعا می شود تحت کنترل ایران قرار دارد، مصادره نماید.
دادگاه استیناف فدرال در حکم صادره خود به چندین خطای قاضی این دادگاه استناد کرد.
لازم به ذکر است که این حکم دادگاه استیناف حوزه دوم قضایی در منهتن شکستی برای وزارت دادگستری آمریکا بشمار می رود، زیرا این وزارتخانه با این امید در دادگاه طرح دعوی کرد که درآمد حاصل از مصادره و فروش این ساختمان- با ارزشی بالغ بر یک میلیارد دلار- را میان قربانیان بمب گذاریها و سایر حملات ادعایی ایران توزیع نماید.
هیأت منصفه دادگاه پیشین در ژوئن ۲۰۱۷ ادعا کرد بنیاد غیرانتفاعی علوی که در شراکت با مالک این ساختمان دارای ۶۰ درصد سهام آن است، تحریمهای سال ۱۹۹۵ آمریکا علیه ایران را نقض کرده است؛ زیرا می دانسته که «شرکت آسا»- مالک ۴۰ درصد این سهام- سرپوشی برای [فعالیتهای اقتصادی] بانک ملی ایران است.
اما «ریچارد وسلی» قاضی دادگاه استیناف روز جمعه در حکم صادره خود «کاترین فارست» قاضی این دادگاه را به دلیل [ارتکاب به] «الگویی دردسرساز از خطاها در قبال مسائل نسبتاً ساده و روشن» مقصر دانست.
نظر شما