۵ دی ۱۳۸۲، ۱۴:۰۲

" علي رضا نادري " در جلسه گفت و شنود نمايش " چهار حكايت از چندين حكايت رحمان "

اين نمايشنامه بر اساس جنگ نوشته نشده است

اين نمايشنامه بر اساس جنگ نوشته نشده است

جلسه گفت و شنود هنرمندان نمايش " چهار حكايت از چندين حكايت رحمان " با تماشاگران و خبرنگاران روز پنج شنبه در سالن " چهارسو " مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

صحنه اي از نمايش " چهار حكايت از چندين حكايت رحمان "

به گزارش خبرنگار هنري " مهر " در ابتداي اين جلسه كه به همت انجمن منتقدان و نويسندگان تئاتر ايران برگزار شد، " علي اكبر عبد العلي زاده " مسئول جلسه و عضو انجمن منتقدان و نويسندگان خانه تئاتر از " علي رضا نادري " نويسنده و كارگردان نمايش خواست كه در مورد شكل گيري اين نمايش توضيحاتي بدهد.
"علي رضا نادري " نيز در مورد چگونگي شكل گرفتن اين نمايشنامه گفت: متن اين اثر در اوايل سال‌‏هاي 60 و 61 با عنوان " دو حكايت از چندين حكايت رحمان " نوشته شد و در همان سال‌‏ها توسط بنياد حفظ آثار و ارزش‌‏هاي دفاع مقدس منتشر و چندين باراجرا شد.
وي در ادامه افزود: در تهران نيز حدود سال‌‏هاي 67 و 68 اين متن در تالار چهارسوي تئاتر شهراجرا شد، تا اين كه در سال 80 مصمم شدم تا بارديگر كارگرداني اين متن را تجربه كنم اما اين بار به دو حكايت رحمان دو حكايت ديگر اضافه كردم و اين نمايشنامه شكل‌‏گرفت.
نادري در ادامه در باره اجراهاي اين متن افزود: درطي آن سال‌‏هايي كه اين نمايش در شهرستان‌‏هاي مختلف به اجرا رفت برخورد تماشاگران بخصوص در تهران برخورد مثبتي بود.
كارگردان نمايش چهارحكايت از چندين حكايت رحمان در پاسخ به سئوال يكي از تماشاگران در مورد سردرگمي تماشاگر در اين اجرا، گفت: من با سردرگمي در نمايش خيلي موافق نيستم. اما اگر در بخش‌‏هايي از اين نمايش دچار ابهاماتي مي‌‏شويم اين ابهام ها برآمده از ذات نماشنامه است.
اين كارگردان در اين باره اضافه كرد: شما وقتي در دنياي واقعي با يك دروغگو مواجه مي‌‏شويد طبيعتا دچار نوعي اشكال و تناقض مي‌‏شويد، اتفاقات اين نمايش نشات گرفته از اين موضوع است.
وي در ادامه گفت: يادم مي‌‏آيد در آن سال‌‏ها مضموني كه خيلي تعقيب مي‌‏شد اين بود كه وقتي قهرمانان نيستند بزدلان خودشان را جاي آن‌‏ها قرار مي‌‏دهند. پس از گذشت سال‌‏ها به نظرم آمد چنين نكته‌‏اي نمي‌‏تواند در حقيقت نقطه مركزي اين داستان‌‏باشد، بنابراين و با توجه به گذشتي كه در زمان اتفاق افتاده است به اين نتيجه رسيدم كه در مورد اين داستان درباره خود حقيقتي كه همه چيز پيرامونش گفته مي‌‏شود مقداري كنكاش و بررسي كنيم.
وي تصريح كرد: با توجه به چارچوبي كه براي نمايشنامه در نظر گرفته بودم در مجموع بازي بازيگران در حين تمرين وحتي اجرا براي محكم شدن ساختار اجرايي اين اثر بسيار كمكم بود.
نادري در توضيح اين كه نمايشنامه براساس جنگ نوشته نشده گفت: جنگ يكي از اتفاقاتي است كه ممكن است اين داستان در آن به وقوع بپيوندد ولي خيلي مرتبط با جنگ نيست. بستر اين اتفاقات جنگ است و ممكن است حتي در زمينه‌‏هاي مختلف ديگري مطرح شود.
وي در ادامه افزود: با توجه به اجرايي كه در جشنواره سال گذشته داشتيم از برآيند آن متوجه شديم و به اين نتيجه رسيديم كه ماجرا را جورديگري ببينيم و به اين روابطي كه در نمايش است برسيم، بدين معني كه نهايتا تماشاگران را به مجلس دعوت كنيم كه همه كوشش ما در آن باشد كه مخاطب يك نمايش را ببيند.
در ادامه اين نشست حميدرضا آذرنگ بازيگر نقش حصون درخصوص چگونگي ايفاي اين نقش گفت: راجع به اين نقش بسيار فكر كرده بودم من احساس مي‌‏كنم كه حصون يكي از انسان‌‏هايي است كه فريب مي‌‏خورند و خودشان هم مي‌‏دانند فريب خورده‌‏اند ولي به نگاه خودشان خيلي اطمينان دارند.
در ادامه اين نشست ساير بازيگران نيز در پاسخ به سئوالات تماشاگران در مورد چگونگي ايفاي شخصيت‌‏هاي خود توضيحاتي دادند.

کد خبر 46965

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha