به گزارش خبرنگار مهر، کامران سلطانی زاده، رییس کانون صرافان امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مجموعه اقدامات بانک مرکزی در مدیریت جریانات کاذب ارزی توانست موثر واقع شود، گفت: بانک مرکزی تامین ارز کالاهای غیرضروری را در سال گذشته بصورت موثر انجام داد و از سوی دیگر، در بخش تولید نیز، تمرکز در تخصیص ارز بر کالاهای مورد نیاز و ضروری این بخش بوده است؛ ضمن اینکه به دلیل خروج سفته بازان از بازار ارز و نیز بستن سقف خرید ارز و جابجایی ریال، اقداماتی که از سوی افراد سودجو انجام شد، متوقف گردید.
وی افزود: مجموعه این اقدامات سبب شده تا سوداگران از بازار خارج شده و مصرف کنندگان واقعی وارد بازار شوند؛ ضمن اینکه در حال حاضر، عرضه و تقاضا قیمت بازار را تامین می کند.
سلطانی زاده گفت: بانک مرکزی هیچگونه ارز مداخله ای در بازار تزریق نمی کند و اکنون بازار به تعادل و ثبات کامل رسیده است.
به گفته سلطانی زاده، صرافان هر ارزی را که از طریق صادرکننده خریداری کرده و وارد بازار می کنند، بر اساس نیاز بازار و سرفصل های بانک مرکزی هزینه می نمایند. از سوی دیگر، نهادهای نظارتی، امنیتی، پلیس فتا و قوه قضاییه در بستن کانال های تلگرامی اعلام نرخ ارز که در بازار وارد شده بودند، دخیل بودند و هم اکنون مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر مشکلی که خریداران ارز در بازار دارند، این است اگر یک مسافر حتی یک یورو از ٢٠٠٠ یورو تعیین شده از سوی بانک مرکزی بعنوان ارز مسافری را در یک بار خروج خود از مرز استفاده کند، دیگر اجازه استفاده مابقی رقم یعنی ١٩٩٩ یوروی دیگر را در دفعات بعدی سفر خود را نخواهد داشت؛ چراکه کد ملی آن بر روی سامانه قفل خواهد شد. پس مجبور است نیاز خود را از بازار غیررسمی تامین کند که این صحیح نیست.
سلطانی زاده با بیان اینکه هر مسافر تنها یکبار در سال میتواند خرید ارز داشته باشد؛ در حالی که خیلی از مسافران سفرهای متعدد ی در سال دارند، گفت: در این راستا مکاتباتی با بانک مرکزی صورت گرفته است.
وی در خصوص حضور صرافان در بازار متشکل ارزی گفت: بازار متشکل ارزی یک شرکت غیردولتی است که مدیریت خاصی دارد و رقم ورودیه آن برای صرافان بسیار بالا است.
نظر شما