كتاب فلسفه تاريخ (3) حاصل درسهاي استاد مطهري در سالهاي 1355 الي 1357 شمسي است كه به طور هفتگي در منزل ايشان و با حضور بعضي شاگردان تشكيل مي شد . اين درسها به شكل يكطرفه نبوده ، بلكه گاهي يكي از حضار درباره بخشي از متن مورد بحث كنفرانس مي داده و گاهي نيز بحث به شكل گفت و گوي دو جانبه يا چند جانبه بوده است .
در اين مجلد ، پس از بحث كوتاهي درباره قوه محركه تاريخ و تكامل اجتماعي انسان در تاريخ و بحث مفصل درباره توليد اقتصادي و نظريه زير بنا بودن اقتصاد ، دوره هاي تاريخي پنجگانه مورد ادعاي ماركسيستها يعني اشتراك اوليه ، برده داري، فئوداليسم، سرمايه داري، و سوسياليسم به تفصيل مورد بحث و تحقيق قرار گرفته است .
اين مباحث علاوه بر اين كه حاكي از ذهن حاد و دقيق و تفكر عميق و جامع الا طراف استاد است ، داراي نكات بديعي خصوصا دربخش سرمايه داري و سوسياليسم است كه گاه جنبه اقتصادي نيز دارد .
تهيه و تدوين اين كتاب توسط دكتر علي مطهري - فرزند استاد مطهري - انجام شده است .
جلد چهارم ، كه آخرين جلد اين مجموعه است ، بيشتر جنبه قرآني دارد ، و در واقع " فلسفه تاريخ از نظر قرآن " است . اين مجلد درحال تنظيم و تدوين است و توسط همين ناشر به چاپ خواهد رسيد .
اين كتاب كه جلد سوم از مجموعه فلسفه تاريخ استاد مطهري است به مباحثي درباره اشتراك اوليه، برده داري، فئوداليسم، سرمايه داري ، و سوسياليسم مي پردازد . فلسفه تاريخ(3) در فروردين ماه امسال توسط انتشارات صدرا به چاپ رسيده است .
کد خبر 4706
نظر شما