۹ شهریور ۱۳۹۸، ۹:۴۸

شاعر و نویسنده بیجاری:

منطقه گروس مهد تمدن و همزیستی فرهنگ های مختلف است

منطقه گروس مهد تمدن و همزیستی فرهنگ های مختلف است

سنندج - شاعر توانمند بیجاری و نویسنده کتاب شعر «به رزی نساران» گفت: منطقه گروس مهد تمدن و همزیستی فرهنگ های مختلف ایران زمین است.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان، مراسم رونمایی از کتاب و لوح فشرده مجموعه شعر «به رزی نساران» تولید حوزه هنری شهرستان بیجار اثر استاد حسن معمار با حضور گسترده مسئولان، هنرمندان و علاقه مندان فرهنگ و گویش گروسی در محل سینما آزادی بیجار برگزار شد.

حسن معمار پدید آورنده این اثر منظوم به زبان گروسی در سخنانی ضمن اشاره به فرهنگ غنی منطقه گروس گفت: «به رزی نساران» حاصل سال ها دغدغه بنده نسبت به فراموشی آداب و رسوم گذشته بیجار است و با سال ها بررسی و پژوهش تا حدودی توانستم در قالب منظوم به باز آفرینی آداب و رسوم مردمان بیجار بپردازم.

وی با اشاره به افراد تأثیرگذار بیجار اظهار داشت: در این اثر در بخش معرفی کسانی که در گذشته با توانمندی های منحصر به فرد خود در بین مردم نام و نشان خاصی پیدا کرده بودند چندین نفر را معرفی کرده ام که از آن جمله می توان در بخش موسیقی به فتحعلی (فه تالی شوان)، میرزا علی شاه (ئه لیشا) قاری برجسته قرآن، حاجی فرض علی (فه رزالی)، بگم خانم (به گم)، حاجی سید شوهاو، میرزا عیسی، میرزا مه هبالی و محترم خانم شیرزن دلاور بیجاراشاره کرد که برای نسل های گذشته یاد آوری و برای آشنایی نسل جدید با این بزرگان معرفی است.

معمار افزود: یک سری رسم و رسوم در گذشته وجود داشت که در فصل های مختلف متفاوت بود و در شب نشینی ها اتفاق می افتاد که سعی کرده ام با مروری به خاطرات دوران کودکی خود و تحقیق از کهنسالان دیگر آن ها را با شعر بیان کنم که شب های تابستان در پشت بام ها، شب های زمستان در قلعه هلوایی، بازی ها و بازارهای فصلی بخشی از آن است.

وی ادامه داد: یکی از فرهنگ های غنی مردم ایران زمین در لای لای مادران برای فرزندان تداعی می شود که در این مجموعه در فصلی لای لایی مادران بیجاری را با اشعار از دل در آمده با گویش گروسی آورده ام که سرشار از مهر و عاطفه و پند و اندرز است.

این شاعر پیشکسوت با قدردانی از همراهی اساتید جعفر سریش آبادی، مصطفی الوندی، سهرابی، سهیل جمشید پور، سیدرضا سید فاتحی، دنیا هاشمی و محمد شکری، یادآور شد: این کتاب با رسم الخط گروسی که جناب سریش آبادی سال ها بر روی آن کار کرده اند نگارش شده و امیدوارم آغازی باشد برای تولید آثار بیشتر با گویش و لهجه گروسی و امیدوارم همه کمک کنیم تا از فرهنگ و تمدن غنی این منطقه حفاظت و به نسل های بعدی منتقل کنیم.

کد خبر 4706694

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha