به گزارش مهر، اغلب موسسات فرهنگی هنری موجود حتی در کلانشهرهای کشور یا نیمه فعال هستند یا فعالیت آنها به گونه ای است که نمی توان آنها را جز مجموعه فرهنگ و هنر کشور محسوب کرد.
این موسسات در زمینه های مختلف از مسائل هنری گرفته تا چاپ آگهی و تبلیغات و برگزاری تورهای مسافرتی فعال هستند اما نکته جالب اینجاست آنهایی که مجوز دارند بودجه ندارند و آنها که بودجه دارند نمی خواهند مجوز بگیرند.
به نظر می رسد در سال های اخیر وزارت ارشاد به عنوان متولی و صادر کننده مجوز این موسسات از آنها غفلت کرده است به گونه ای که به واسطه رشد قارچ گونه آنها در برخی مناطق اغلب آنها نیمه تعطیل هستند یا اصولا کار فرهنگی و هنری در آنها صورت نمی گیرد.
از این نکته هم نباید عفلت کرد که اغلب مسئولان موسسات یاد شده به دلیل آنکه به عنوان بخش خصوصی و با سرمایه گذاری شخصی کار خودرا آغاز کرده اند با ادارات ارشاد روابط چندان مطلوبی ندارند و عنوان می کنند که ما فقط به دنبال کار خود هستیم اما در جایی که صحبت از حمایت می شود همین مسئولان در صف اول هستند.
در سال گذشته با تخصیص اعتبارات بنگاه های زودبازده اقتصادی به این موسسات تعدادی از آنها به طور موقت فعال شدند اما پس از مدتی به واسطه عدم نظارت کافی اوضاع سابق بازگشت و موسسات یاد شده روبه انحلال گذاشتند که عمده ترین علت این موضوع عدم سنجش اصولی از نحوه فعالیت و کارآیی این موسسات بود.
حسین عرب اسدی در این خصوص با تائید سخنان مطرح شده گفت: تنها 50 درصد موسسات فرهنگی و هنری کشور فعال بوده و باقی این موسسات به دلایل مختلف دست از فعالییت کشیده و غیر فعالند.
مدیر کل دفتر توسعه و مشارکت های فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: موسسات فرهنگی و هنری یک کرسی فرهنگی هستند و جایگاه آن ها بسیار حساس و مهم است .
وی تصریح کرد: از جمله سیاست های وزارت ارشاد در راستای نظارت و ساماندهی موسسات فرهنگی ، پیگیری امور موسسات به صورت جدی است و در این راه قانون مداری را در سر لوحه امور خود قرار داده ایم و عدم جدیت و قانون مداری در این زمینه باعث آن شده که قریب به 50 درصد موسسات فرهنگی و هنری کشور غیر فعال باشند.
عرب اسدی تاکید کرد: در آینده نزدیک موسسات فرهنگی و هنری بر اساس فعالیتهایشان درجه بندی خواهند شد و حمایت های این اداره نیز بر حسب این درجه بندی ها انجام می پذیرد.
وی یادآور شد: موسسات فرهنگی و هنری یکی از بهترین ظرفیت ها را برای اشتغال در کشور دارند اما این ظرفیت ها نادیده گرفته شد و به آنها توجه نشده است.
عرب اسدی خاطرنشان کرد: فعال بودن این تعداد موسسه فرهنگی به معنای نادیده گرفتن بی شمار استعداد است زیرا در صورت فعالیت مناسب و جدی ، این موسسات قادر به پرورش استعدادهای ویژه در زمینه های مختلف هستند.
وی عنوان داشت: ضروری است با حمایت و همفکری مشکل این موسسات بررسی و در خصوص حمایت از آنها یا واگذاری امتیاز این موسسات به افراد دیگر تصمیم گیری شود.
نظر شما