به گزارش خبرگزاری مهر، نشست سوم از مجموعه نشستهای«فرهنگ و دانشگاه» به نقد و بررسی کتاب «تاریخ مردمشناسی و فرهنگ مردم ایران در روزگار پهلوی» نوشته حمیدرضا دالوند اختصاص دارد که توسط انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در بهار ۱۳۹۸ منتشر شد.
اندیشه دولت ـ ملتسازی در روزگار احمدشاهی و متعاقب آن، آغاز به کار حکومت پهلوی، به پشتوانههای نظری متعددی نیاز داشت که نظام آموزش نوین متعهد بود بخشی از آن بنیادها را در شاخههای تاریخ، جغرافیا، ادبیات و زبان، فلسفه و مردمشناسی به نحو عمومی و تخصصی به دست دهد و درک و تصوری از وطن و فرهنگ و تمدن آن به دست دهد. برای این کار لازم بود تاریخ این سرزمین بازخوانی شود و تنوع اقلیم و نژاد و زبان و فرهنگ و دیانت آن به وحدت فرهنگی و اجتماعی و سیاسی ارجاع داده شود.
این راه در واقع نسخه نجات ایران در بحبوهه تشویشهای داخلی و منطقهای و بینالمللی بود.
کتاب این استاد دانشگاه و پژوهشگر ما را با تاریخ مردمشناسی و فرهنگ مردم ایران بهعنوان قطعهای از پازل فرهنگسازی عصر پهلوی آشنا میکند. در این نشست نقادانه به ارتباط بنگاههای مردمشناسی و نظام دانایی و دانش عصر پهلوی اشاره خواهد شد و درباره سهم مردمشناسی در این نظام دانایی بحث خواهد شد.
این نشست به همت پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همکاری مؤسسه خانه کتاب ایران انجمن جامعه شناسی ایران، دوشنبه بیست و پنجم شهریور از ساعت ۱۶ تا ۱۸ با حضور حمیدرضا دالوند، نعمت الله فاضلی، مهرداد عربستانی و جبار رحمانی در سالن سرای کتاب خانه کتاب واقع در خیابان انقلاب، بین خیابانهای برادران مظفر و فلسطین جنوبی، پلاک ۱۰۸۰ طبقه منفی ۲، سالن سرای کتاب برگزار میشود.
گفتنی است این نشستها به صورت هفتگی دوشنبههای هر هفته در مکان مزبور برگزار میشود.
نظر شما