به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم ادای احترام به مقام شهید آیت الله مدنی که در بیت وی در همدان برگزار شد با تسلیت سالروز شهادت سید و سالار شهیدان و آرزوی قبولی عزاداری مومنان گفت: در زمان پیامبر اسلام(ص) حاکمیت دینی در جامعه اسلامی شکل گرفت اما بعد از پیغمبر (ص) این حاکمیت به خطر افتاد.
وی با بیان اینکه حاکمیت دینی در جامعه به معنای تجلی ولایت خدا در جامعه است و حکومت دینی مقدمهای برای تحقق کلام خدا در جامعه است، گفت: برای اعتلای کلام خدا در جامعه حکومت دینی لازم است.
امام جمعه همدان با بیان اینکه تحقق کلام خدا در جامعه بدون ولی خدا امکان پذیر نیست، گفت: آن روزی که این حاکمیت شکل گرفت با حذف علی (ع) روند حاکمیت به خطر افتاد.
هنگامی که حاکمیت دینی به خطر بیفتد و سیاست دینی حذف شود سیاست به دست قدرت طلبان میافتد و به طور طبیعی جامعه تا مرحله ای پیش می رود که در مقابل شهادت امام حسین(ع) یا سکوت می کند و یا حتی برای آن اقدام می کنند آیت الله شعبانی ادامه داد: هنگامی که حاکمیت دینی به خطر بیفتد و سیاست دینی حذف شود سیاست به دست قدرت طلبان میافتد و به طور طبیعی جامعه تا مرحله ای پیش می رود که در مقابل شهادت امام حسین(ع) یا سکوت می کند و یا حتی برای آن اقدام می کنند.
وی با بیان اینکه خطراتی که در عالم اسلامی ایجاد می شود نتیجه حذف حاکمیت دینی در جامعه است، گفت: بعد از ۲۵ سال علی (ع) به خلافت رسید و تلاش کرد تا خطرها را جبران کند اما ممکن نشد و تلاش های امام حسن(ع) نیز به نتیجه نرسید تا به سال ۶۰ هجری رسیدیم که امام حسین (ع) متوجه حرکت جامعه به سمت توسعه جاهلیت شد.
امام جمعه همدان با بیان اینکه همان جامعه ای که علی (ع) را حذف کرده بود امام حسن (ع) را با آن صلح کذایی به گوشه ای راند و به سوی جهالت های عمیق تر پیش میرفت، گفت: جامعه وقتی ولیّ خدا را حذف می کند به طور طبیعی به سمت جهالت بیشتر می رود.
وی به حدیثی از امام باقر علیه السلام اشاره کرد و با بیان اینکه طبق فرمایش ایشان اگر امام حسین به شهادت نمی رسید اسلام به جاهلیت عمیقتری مبتلا می شد اما خون سیدالشهدا(ع) این جاهلیت را از جامعه برداشت، اضافه کرد: هر گاه در اسلام خطری حاکمیت دینی و تعالیم الهی و ارزشها و هنجارها را تهدید کرده خونی ریخته شده و این خونی که برای اسلام ریخته شده آگاهیبخشی داده و ضلالت ها را برطرف کرده است چراکه شهادت راه هدایت را به جامعه نشان می دهد.
آیت الله شعبانی با بیان اینکه قبل از شهادت امام حسین علیه السلام معاویه حکومت داشت و حکومتش از نگاه مسلمین مشروع بود، گفت: بعد از شهادت امام حسین (ع) معاویه حتی اگر حکومت دارد مشروعیت ندارد و از همان روز سیاست در نگاه مردم منفی شد در حالی که قبل از آن سیاست عین دین بود و مرد سیاسی زاهد و عابد بود.
سیاستی را دینی می دانیم که از خانه علی بن ابیطالب(ع) نشات بگیرد
وی با بیان اینکه ما سیاستی را دینی می دانیم که از خانه علی بن ابیطالب نشات بگیرد چرا که حاکمیت غدیر را قبول داریم، اظهار داشت: شهادت خطرها را در اسلام زدوده است و هر جا برای اسلام خطر ایجاد شده خون شهیدان آن را برطرف کرده و آنچه در این ۱۴۰۰ سال رخ داده همین بوده است.
امام جمعه همدان با بیان اینکه اگر اسم و رسمی از اسلام باقی مانده به دلیل آن است که عدهای جان خود را در این راه به بهترین تجارتخانه و به بهترین روش معامله کرده اند و به شهادت رسیده اند، گفت: اگر نامی از اسلام می شنویم به دلیل خون مقدسی است که سال ۶۱ بر زمین ریخت و اگر امروز اسلام استمرار یافته به خاطر خون شهدایی همچون آیت الله مدنی است چراکه خون این افراد به خون سیدالشهدا متصل است و همان کاری که خون سیدالشهدا انجام داد و مسیر را باز کرد و ضلالت ها را برطرف نمود انجام داده است.
وی با بیان اینکه خداوند به آیت الله مدنی توفیق شهادت داد کمااینکه آرزوی وی نیز شهادت بود، اظهار داشت: خاطرات این بزرگ مرد در ذهن مردم همدان و تبریز و مردم بسیاری دیگر از از مناطق کشور ماندگار است.
وی در ادامه با بیان اینکه ما بعد از انقلاب در عرصه سیاسی مشکلات فراوانی داشتیم و برخی مسئولین خطا کردند و اشتباهاتی را مرتکب شدند اما میتوانیم شهید مدنی را به عنوان یک مسئول در تراز انقلاب اسلامی معرفی کنیم، گفت: باید به مردم بگوییم امام جمعه انقلاب اسلامی باید مانند شهید مدنی باشد.
مسئولین حاکمیت دینی باید مانند آیت الله مدنی باشند
آیت الله شعبانی با بیان اینکه مسئولین حاکمیت دینی باید مانند آیت الله مدنی باشند، اظهار داشت: هنوز هم بعد از ۴۰ سال افرادی وجود دارند که آن ها را به مردم معرفی کنیم و نشان دهیم حاکم در حاکمیت سیاسی به چه معناست.
امام جمعه همدان با بیان اینکه مردمی بودن، سادگی، تواضع، کار برای خدا و اخلاص برای خدا در شهید مدنی نمود داشت، گفت: طبق نقل قولی شهیدمدنی در اوج انقلاب شبانه روز ۳ ساعت استراحت داشت و اسلام به واسطه زحمت های این بزرگواران پابرجا مانده است.
وی با بیان اینکه خون شهدا نظام اسلامی را پایدار کرده و عاشورا برگشت به حاکمیت دینی بود، گفت: جریان غدیر، عاشورا و ظهور حضرت مهدی(عج) هر سه تلاشی بر تحقق حاکمیت دینی به معنای واقعی در جامعه است و علما و شهدا نیز حرکتشان در مسیر عاشورا و غدیر است.
وی با بیان اینکه باید به سمت تمدن اسلامی و ظهور حرکت کنیم، گفت: نظام اسلامی یک رقیقه ای از تلاش ها برای تحقق حاکمیت دینی است.
نظر شما