به گزارش خبرنگار مهر، بهروز اسودی صبح دوشنبه در اولین جلسه کارگروه فرش دستباف استان سمنان به میزبانی سالن جلسات استانداری، ضمن بیان اینکه هشت مجتمع قالیبافی و ۹۰ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز در استان وجود دارد، اظهار داشت: سالانه ۲۴ هزار مترمربع فرش دستباف توسط بافندگان خانگی، مجتمعها و کارگاههای قالیبافی تولید میشود.
وی با اشاره به اشتغال ۱۰ هزار نفر قالیباف در کارگاهها و مجتمعهای قالیبافی استان سمنان بیان کرد: ۲۶ شرکت تعاونی فعال در حوزه فرش دستباف در استان فعالیت میکنند که از این تعداد ۲۰ شرکت تعاونی فرش دستباف شهری و شش تعاونی فرش دستباف روستایی است.
صادرات ۸۰ درصد از تولیدات فرش دستباف استان سمنان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد از تولیدات فرش دستباف استان صادراتی است، خاطرنشان کرد: فقدان پایانه صادراتی برای فرش دستباف در این منطقه ازجمله مهمترین چالشهای صنعت قالیبافی محسوب میشود.
اسودی با اشاره به اینکه صادرات فرش از استانهای همجوار انجام میشود، یادآور شد: افزایش قیمت مواد اولیه و کمبود سرمایه از دیگر مشکلاتی است که فعالان این عرصه را درگیر کرده است که باید با بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود نسبت به رفع این مشکلات اقدام شود.
وی با بیان اینکه تأمین مواد اولیه صنعت قالیبافی در استان سمنان با مشکلاتی مواجه است، افزود: مواد اولیه موردنیاز برای فعالیت قالیبافان در سطح استان سمنان از سایر استانهای بزرگ کشور تأمین میشود که هزینه تأمین آن برای قشر بافنده سنگین است و عدم پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به این قشر از دیگر چالشهای موجود در این عرصه است.
نظر شما