"سید محسن حکیم" در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بین الملل خبرگزاری مهر در واکنش به شایعه بازداشت سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد که یک خبرگزاری محلی عراق به نام "نینا" آن را منتشر کرده بود؛ گفت : انتشارچنین اخبار دروغ و بی پایه واساس ناشی از این است که بعثی های سابق تلاش می کنند با به راه انداختن جنگ روانی و رسانه ای علیه جمهوری اسلامی ایران از حضور قدرتمند و مثبت و قانونی این کشور در عراق جلوگیری کنند.
وی تاکید کرد : اصولا هیچ فضایی برای اینکه به نظامیان آمریکایی اجازه چنین کاری(بازداشت سفیر ایران) را بدهد؛ وجود ندارد، زیرا فعالیت سفیر ایران کاملا قانونی و مشروع است و وی مصونیت قانونی دارد.
حکیم خاطر نشان کرد : اصولا خبرهای مهمی همچون بازداشت یک سفیر و مقام دیپلماتیک یک کشور را معمولا رسانه هایی مانند خبرگزاری فرانسه ، رویترز، العربیه ، الجزیره وبه طور کلی رسانه های معتبر منطقه ای و بین المللی که در عراق رسما فعالیت می کنند، منتشر می کنند و اگر چنین خبری صحت داشته باشد؛ نباید یک رسانه محلی و غیر رسمی مانند نینا آن را منتشر کند وحتما اگر چنین خبری صحت داشت رسانه های معتبربر روی خروجی های خود ارسال می کردند.
مشاور سیاسی رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق تاکید کرد : سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز مانند سفرای دیگرکشورها از مصونیت قانونی و دیپلماتیک برخوردار است و فکر نمی کنم که آمریکایی ها چنین تصمیمی داشته باشند که فردی را که ماموریتش کاملا قانونی و مشروع است؛ بدون هرگونه دلیل و مدرکی بازداشت کنند.
حکیم در ادامه گفتگو با مهر به ادامه بازداشت پنج دیپلمات ربوده شده ایرانی اشاره کرد که نظامیان آمریکایی آنها را در جریان یورش به کنسولگری ایران در اربیل عراق بدون هرگونه دلیل و توجیهی بازداشت کردند و گفت : امیدواریم که هر چه سریعتر تلاشهای مستمر برای آزادی این دیپلمات ها به ثمر بنشیند و آنها آزاد شوند.
وی خاطرنشان کرد : شخص آقای سید عبدالعزیز حکیم رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق، آقای جلال طالبانی رئیس جمهور، عادل عبدالمهدی معاون وی، نوری المالکی نخست وزیر، هوشیار زیباری وزیر امور خارجه و دیگر مقامهای دولت عراق همچنان به تلاش ها و رایزنی های گسترده خود برای آزادی هر چه سریعتر این دیپلمات ها ادامه می دهند.
دولت آمریکا از 11 ژانویه گذشته ( 21 دی 85) که نظامیانش با یورش به کنسولگری ایران در اربیل عراق، پنج دیپلمات ایرانی را بازداشت کردند؛ همچنان از هرگونه توضیح درباره وضعیت این افراد طفره می رود.
ایالات متحده این افراد را عاملین ناآرامی ها در عراق معرفی کرده است درحالی که رهبران کرد عراق هرگونه دخالت آنها را در ناآرامی ها رد کرده و حضور این افراد را با اجازه جلال طالبانی رئیس جمهورعراق عنوان کرده اند.
نظر شما