۲۷ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۵۱

مدیر جهاد کشاورزی مرند:

برداشت پسته در مرند ۱۵ درصد کاهش دارد

برداشت پسته در مرند ۱۵ درصد کاهش دارد

مرند – مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند از کاهش برداشت ۱۵ درصدی محصول پسته در باغات این شهرستان به دلیل نوسانات دمایی و سرمای بهاره خبر داد.

منوچهر رحمانی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه مساحت کل باغات بارده و غیر بارده پسته در این شهرستان حدود ۳۳۵هکتار است، ابراز داشت: از این مقدار حدود ۱۲۵هکتار بارده و ۲۱۰هکتار غیربارده وحدود ۷۰ در صد (۲۳۰هکتار) در شهر یامچی قرار دارد.

وی ارقام غالب کاشته شده در شهرستان مرند را اکبری، احمدآقایی، کرامتی، کله قوچی، اوحدی اعلام کرد و ابراز داشت: به علت نوسانات دمایی و سرمای بهاره در سال جاری میزان ۱۵ درصد کاهش محصول داشتیم و پیش ‌بینی تولید شهرستان در سال ۹۸ حدود  ۱۰۲ تن خواهد بود که عملکرد آن در هر هکتار ۸۵۰ کیلوگرم است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند اضافه کرد: با توجه به وضعیت کیفی زمین برخی از مناطق ضلع  هدایت الکتریکی (EC) بالایی دارند، براین اساس توسعه سطح زیرکشت پسته در این مناطق مستعد از اولویت‌های کاری این مدیریت بوده و پیش‌بینی می‌شود اراضی زیر کشت پسته در سال ۹۸-۹۹ حدود ۳۰ هکتار افزایش یابد.

وی تاکید کرد: با توجه به شرایط آب وهوایی و درجه حرارت و کیفیت خاک و آب منطقه، پسته شهرستان مرند دارای کیفیت خوبی بوده و مخصوصا در باغاتی که مدیریت باغی ازجمله تغذیه، آبیاری، مبارزه با آفات و بیماری ها در آن به خوبی اجرا شود فوق العاده دارای کیفیت بوده وآجیل های معروف و معتبر استان از این شهرستان تهیه می شود.

رحمانی با اشاره به اینکه کلیه خدمات کارشناسی برای احداث باغات پسته توسط کارشناسان مجرب مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرند کاملا به صورت رایگان ارائه می شود، تصریح کرد: افرادی که علاقه مند به احداث باغ پسته در سطح بزرگ را داشته باشند با توجه به طرح ارائه شده وتوجیهات فنی متناسب با طرح به بانک ها وموسسات اعتباری معرفی شده و می توانند از تسهیلات خوب بهره مند شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند ابراز داشت: در صورت تامین آب مورد نیاز کشاورزی از حوضه دیگر و آب رودخانه ارس به حوضه این شهرستان میزان سطح زیرکشت این محصول افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی در بخش دیگری تصریح کرد: برای حفظ موقعیت جهانی با توجه به تلاش سایر کشورها در زمینه کاشت و صادرات پسته باید میزان عملکرد در واحد سطح افزایش یابد نیل به این هدف به جز با اعمال مدیریت صحیح باغداری و رعایت اصول فنی تحت نظر کارشناسان مجرب ممکن نیست.

رحمانی در ادامه با اشاره به اینکه کشت پسته به صورت ویژه درشهرستان  شروع شده و طی ۱۰سال گذشته این امر بیش از گذشته به صورت جدی رو به گسترش است، گفت: یکی از اصلی‌ترین رسالت‌های جهاد کشاورزی تغییر الگوی کشت در راستای استفاده بهینه از منابع آبی و استفاده از گونه‌های گیاهی مقاومتر به شرایط کم آبی منطقه است که بر همین اساس توسعه کشت محصول پسته در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است.

کد خبر 4721746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha