به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی طهرانچی امروز در سومین نشست سراسری معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد افزود: دانشگاه در شرایط ویژه ای قرار دارد و تعداد دانشجویان از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر به یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر کاهش یافته است و بخشی از این کاهش جمعیت طبیعی و بخشی دیگر حاصل نوع نگاه غلط دوستانی است که در آموزش عالی به آموزش عالی داشتند.
رییس دانشگاه آزاد افزود: علت این کاهش، شعارهای غلطی بود که برخی دوستان دادند و این شعار این بود که آموزش عالی فقط و فقط مسئول ارتقای فرهنگ جامعه است و کاری به آینده شغلی افراد نباید داشته باشد.
طهرانچی اضافه کرد: برخی دوستان از غرب الگو گرفته بودند که الگوی غلطی بود چرا که دانشگاه فراگیر در غرب کارگزار اصلی تحول فرهنگی در جامعه برای ساخت و تحول یکپارچگی اجتماعی و جدا کردن بچه ها از خانواده و دین و سوق دادن به سمت نظام شغلی بود ولی قرار نیست در ایران دانشگاه های گسترده مثل دانشگاه آزاد این کارکرد را داشته باشند. قرار نیست دانشگاه آزاد بچه ها را از خانواده و دین و از یکپارچگی جامعه جدا کند.
طهرانچی خطاب به معاونان و فرهنگی دانشجو گفت:شما در دو حوزه مسئولیت دارید؛ نخست اینکه شما وکلا و مدافع دانشجو در بحث خدمات دانشجویی هستید. اگر نقصی هست، قبل از هرکس معاون فرهنگی دانشجویی باید از آن دفاع کنند. قرار نیست توجیه کننده کاستی ها شوید و باید در هیات رئیسه دانشگاه به دنبال اجرا و ارائه خدمات دانشجویی عالی باشید و خود را با دانشگاه دولتی مقایسه نکنید به علاوه اینکه کرامت دانشجو باید به جد حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه در بودجه امسال فضا قدری دقیق تر شده است، بیان کرد: معاونان فرهنگی و دانشجویی باید هماهنگ کننده فعالیت های دانشجویی و فرهنگی باشند و نباید جای تشکل ها و بسیج نباید کار کنند.
رئیس دانشگاه آزاد نقش آفرینی موثر در محیط فرهنگی را از دیگر مسئولیت های معاونان فرهنگی دانشجویی خواند و افزود: دانشگاه به دنبال مدرک فروشی نیست و رسالتی دارد که براساس آن جلو می رود. دانشجویان اگر بدانند امانت دار خوبی هستید، بیشتر به سمت این دانشگاه خواهند آمد.
طهرانچی همچنین با تاکید بر اینکه رسالت ما در تربیت پایان ندارد، گفت: قرار است در هفتهاول مهر خانواده ها به دانشگاه بیایند و می خواهیم به خانواده ها بگوییم، چه انحرافاتی در برابر بچه ها وجود دارد.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه تربیت امری نیست که به تاخیر بیفتد، گفت: تربیت زمان دارد؛ بنابراین باید نسبت به وقت شناسی حساس بود.
طهرانچی ادامه داد: اگر جوانان پس از ورود به دانشگاه دلسرد شوند، مسوولان باید در این دنیا و آن دنیا بازخواست شوند.
وی با بیان اینکه رابطه دانشجویان و دانشگاه ها در حال تبدیل شدن به خریدار و فروشنده کالا و خدمات گران قیمت است، افزود: در دانشگاه ها باید آموزه های علمی و اخلاقی به عنوان کالا و خدمات به دانشجویان ارائه شود.
طهرانچی خاطرنشان کرد: امروز نقش آموزش اخلاقی تضعیف شده و جای خود را به این طرز تفکر داده که به دانشجویان و خانواده های آنها در ازای پولی که می پردازند هرچه می خواهند داده شود.
نظر شما