۳۰ فروردین ۱۳۸۶، ۸:۳۳

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با مهر: ارتقاء معنویت ضرورتی برای رشد اخلاق است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با مهر: ارتقاء معنویت ضرورتی برای رشد اخلاق است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه معنویت و اخلاق مکمل یکدیگر هستند، ارتقاء معنویت را ضرورت و زمینه ای برای رشد اخلاقی عنوان کرد .

منیره نوبخت عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درگفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه منشأ مجموعه اعمال، رفتار و تعاملات فرد موجودیت معنوی هر فردی است، اظهار داشت: با توجه به اینکه انسان ترکیبی از موجودیت مادی و معنوی است، ریشه اعمال و رفتارها و تعاملات فرد در موجودیت معنوی فر است . 

وی تصریح کرد: اخلاق برای انسان در واقع نقش تعدیل کننده دارد و موجودیت یا بعد معنوی او در واقع تنظیم کننده رفتار فرد است و موجودیت رفتار انسان را تعدیل می کند، در نتیجه تنظیم رفتار پیش می آید، پس تنظیم رفتار فرد تحت تأثیر اخلاق است.

منیره نوبخت در ادامه گفت: با این تعبیر رابطه اخلاق و معنویت را پیدا می کنیم که نه تنها با هم کاملا مرتبط هستند بلکه تأثیر عمده معنویت از اخلاق است و تأثیر و تأثر متقابل هم وجود دارد. به میزانی که رشد معنوی در وجود فرد شکل گرفت، در واقع با ارتقاء معنویت و رشد معنوی رشد اخلاقی فرد محقق می شود و درجه و مرتبه معنوی انسان بالاتر می رود.

وی با تأکید بر اینکه ما در واقع در جامعه اسلامی معتقد به تأثیر و تأثر فرد و جامعه هستیم، یاد آور شد: این به آن معنا است که هم موجودیت جامعه در موجودیت فرد تأثیر می گذارد و هم فرد فرد جامعه می توانند در موجودیت کلی جامعه تأثیرگذار باشند. در واقع رشد معنوی جامعه عمده تأثر شخصیت معنوی افراد است، ما در جامعه ای موفق می شویم که فرد با اخلاق رفتار متعالی ارتقاء یافته باشد . این ارتقاء فضای معنوی جامعه را تقویت می کند و شک نیست که بیشتر معنویت جامعه از افرد ریشه می گیرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه اگر روح کلی جامعه به عنوان معنویت در افراد وجود نداشته باشد، جامعه معنایی از نظر معنوی نخواهد داشت. باید افراد رشد یافته ای داشته باشیم و منهای آن یعنی بدون توجه به رشد معنوی در افراد چیزی به نام معنویت نخواهیم داشت.

وی در ادامه یاد آور شد: فضای معنوی جامعه متنوع از روح این معنویت خواهد بود. وجه ممیزه یک جامعه دینی بهبود وضعیت معنوی آن جامعه است و مهمترین شاخص برای ارزیابی پیشرفت این جامعه از جوامع دیگر خواهد بود.

کد خبر 472585

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha