۱ مهر ۱۳۹۸، ۱۰:۰۲

معاون آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو:

همدان به واسطه صنایع دستی شناخته شده است

همدان به واسطه صنایع دستی شناخته شده است

همدان - معاون آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو گفت: همدان شهری معروف و مشهور به خاطر صنایع دستی در امتداد جاده ابریشم است.

به گزارش خبرنگار مهر، جینگ فنگ پیش از ظهر دوشنبه در آیین افتتاحیه اجلاس جهانی راه ابریشم در همدان گفت: همدان شهری معروف و مشهور به خاطر صنایع دستی در امتداد جاده ابریشم است.

وی با بیان اینکه دولت ژاپن و کره حمایت های خوبی برای برگزاری این اجلاس داشته اند و ششمین دوره آن در ایران و همدان برگزار می شود، گفت: همدان شهری مشهور و معروف به خاطر صنایع دستی‌ است که در مسیر «جاده ابریشم» قرار دارد و از جمهوری اسلامی و وزارت میراث فرهنگی و استان همدان برای برگزاری این رویداد تشکر می‌کنم.

معاون آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو با اشاره به اینکه ایران با داشتن ۲۴ اثر میراث ملی و فرهنگی که در فهرست میراث یونسکو ثبت شده، شریک بسیار مهمی برای اجرای کنوانسیون جهانی میراث فرهنگی مصوب سال جهانی ۱۹۷۲ است افزود: ایران استانداردهایی بالایی را برای حفاظت از میراث فرهنگی و مدیریت این میراث ثبت کرده است.

وی افزود: می خواهم از جانب دبیرکل یونسکو از دولت جمهوری اسلامی تقدیر و تشکر کنم چراکه ثبت موفق جهانی جنگل‌های هیرکانی در سال ۲۰۱۸ و به عنوان میراث طبیعی و چشم‌انداز باستانی ساسانی از فارس در سال ۲۰۱۹ انجام شد.

فنگ با بیان اینکه ایران به عنوان یک شریک فعال و کنشگر در کمیته هماهنگی جهانی نقش داشته است، ادامه داد: «جاده ابریشم» و زنجیره آن یک نمونه و مصداق عالی از میراث و گنجینه‌های فرهنگی مغفول مانده و مخفی مانده جهانی است.

وی با بیان این موضوع افزود: از سال ۲۰۰۳ مرکز میراث فراملی زنجیره ای در کشورهای جاده ابریشم قدم هایی برداشته و خروجی دور نخست آن گزارش های ادواری است که منجر به طرح ابتکاری برای کشورهای در مسیر جاده ابریشم شد.

معاون اسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو ادامه داد: برای پیاده سازی همه موارد مذکور کمیته ای متشکل از نمایندگان کشورهای مختلف تشکیل شده و به منطور تسهیلگری این فرایندها نشست‌هایی برگزار می شود.

فنگ در این راستا به توافق نامه عشق اباد اشاره کرد و افزود: دستاورد این هماهنگی ها به ثبت رساندن طرح کریدور شبکه جاده ابریشم در فهرست میراث جهانی است و این دستاوردی خوشایند است.

وی افزود: امروزه فرایند ثبت ها و معرفی های زنجیره ای فراملی فرایندی موفق و مطلوب است چرا که قلب و کنه پیام یونسکو که تقویت همکاری های بین المللی است به فراخور این اقدامات محقق می شود.

فنگ تصریح کرد: باید  کشورهای عضو کمیته های هماهنگی در این راستا قدمی بردارند و به معرفی اثار تاریخی و فرهنگی کشور خود بمردازند و موسسات مشاوره ای این کشورها نیز از وصعیت سایت های معرفی شده اطمینان حاصل کنند.

فنگ در تشریح این موضوع گفت: اصالت، یکپارچگی، حفاطت و مدیریت برای این آثار باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به صحبتهای نلسون ماندلا گفت: تا زمانی که کاری انجام نشده، ناممکن به نظر می رسد اما امروز پرونده جاده ابریشم نمونه موفقی است که دست نیافتنی به نظر می رسید.

وی ادامه داد: خوشبختانه تنوع و تکثر افراد حاضر در اجلاس جهانی راه ابریشم و در کشورهای در مسیر راه ابریشم میتواند افقی روشن در این بین ایجاد نماید.

فنگ در پایان صحبت های خود از تمامی مسئولانی که در این پروژه جهانی قدمی برداشته اند، تقدیر و تشکر کرد.

کد خبر 4726193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha