به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر حکیم ظهر در نشست مرکز مطالعات بینالمللی غرب آسیا جایگاه محور مقاومت در منظومه سیاسی جهان اسلام در محل دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان، افزود: باید بین حکومت و مردم عراق مرز قائل بشویم و نخستین مقاومت عراقیها در سال ۱۹۱۸ بعد از اشغال انگلیسیها بوده است.
وی با بیان اینکه دشمنان در تلاش برای فتنهانگیزی بین بدنه جامعه ایران و عراق هستند و این اقدام در راستای ایجاد اختلاف و شکاف بین این دو ملت است، ادامه داد: ارتباط بین شیعان عراق و ایران عامل هراس دشمنان است و با ترفندهای مختلف برای جلوگیری از این برقراری تعامل تلاش می کنند.
معاون رایزن فرهنگی عراق در ایران با بیان اینکه ورود داعش باعث اتحاد شیعیان شد، گفت: تاسیس گروههای مقاومت و شهادت سرداران ایرانی در جبهههای جنگ عراق سبب شد که مردم عراق جمهوری اسلامی را شریک خود بدانند.
حکیم به وقوع انفجارهای زیاد در مناطق شیعهنشین اشاره کردو افزود: امروز کشورهای عربی به دنبال حضور دیپلماتیک و نفوذ فرهنگی اجتماعی در عراق هستند.
وی ابراز کرد: حزب بعث حکومت خود را از سال ۱۹۶۰ آغاز میکند و صدام نیز در سال ۱۹۷۹ میلادی به عنوان رئیس جمهور حزب بعث عراق معرفی میشود و پایان حکومت بعثی عراق در سال ۲۰۰۳ حمله آمریکاییها به عراق بوده است.
حکیم با اشاره به برگزاری پیاده روی اربعین، گفت: تقویت پیادهروی اربعین و خدمت شیعیان به زوار ایرانی تفکر بدنه جامعه ایرانی نسبت به عراقیها را تغییر داده و این مناسبتها روحیه برابری بین جامعه ایران و عراق را افزایش داد.
معاون رایزن فرهنگی عراق به وجود اشتراکات زیاد بین تاریخ ایران و عراق اشاره کرد و گفت: این اشتراکات در چارچوب ایدئولوژی است.
حکیم افزود: عراق شکست مفتضحانهای در حمله به کویت داشته است و در این زمان نظامیان عراقی قیامی را در بصره آغاز کردند که باعث آزاد شدن مناطق اشغالی شد.
وی با بیان اینکه جنگ ایران و عراق جنگ بین حق و باطل بود و مردم عراق به دنبال این جنگ نبودند، گفت: ملت ایران و عراق اشتراکات فراوانی دارند و در برابر هر توطئه ای که بخواهد در بین ملت عراق و ایران فاصله بیندازد ایستادگی می کنند.
نظر شما