پیام‌نما

يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَ بَنَاتِكَ وَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَ كَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا * * * ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران کسانی که مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش] به اینکه [به عفت و پاکدامنی] شناخته شوند نزدیک تر است، و در نتیجه [از سوی اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است. * * * دارد متاع عفت از چارسو خریدار / بازار خودفروشی این چارسو ندارد

به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی؛

کتاب تاریخ فرهنگی: معرفت‌شناسی و روش‌شناسی منتشر شد

 کتاب تاریخ فرهنگی: معرفت‌شناسی و روش‌شناسی منتشر شد

بررسی اجمالی تغییر و تحول در مفهوم فرهنگ در کتاب تاریخ فرهنگی: معرفت‌شناسی و روش‌شناسی اثر حسین احمدی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب تاریخ فرهنگی: معرفت‌شناسی و روش‌شناسی اثر حسین احمدی به همت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

تاریخ فرهنگی رهیافتی است که در آن از منظر فرهنگ به حوادث و رخدادهای یک جامعه در یک دوره تاریخی نگریسته می‌شود و بر خلاف رویکردهای مرسوم در تاریخ نگاری بر مبنای نیازها و خلاءهای امروز از حال به گذشته نظر می‌کند.

آنچه که در این رویکرد برجسته و دارای اهمیت می‌باشد، توصیف، تبیین و احیاناً تأویل افکار، ادراکات و احساسات عمومی در یک برعه تاریخی با بهره گیری از روش‌های نشانه‌شناسی، پدیدارشناسی، هرمنوتیکی و گفتمانی است.

در حقیقت تاریخ فرهنگی دو نگرش تاریخی و انسان‌شناختی را با هم تلفیق کرده و از تاریخ به عنوان بستر و زمینه شناخت الگوهای رفتاری، بازخوانی باورها و امیال آدمیان بهره می‌گیرد تا بتواند تحلیل جدیدی از گذشته انسانی ارائه دهد. گو اینکه در این کار به جای تمرکز بر عملکرد رجال عرصه سیاست، به فرهنگ عامیانه، تجربه‌های زندگی عمومی و افراد گمنام توجه نشان می‌دهد.

کد خبر 4729952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha