۶ مهر ۱۳۹۸، ۱۴:۴۴

مصائب دبیرستانی‌های روستای قبله

مهر ماه تلخ دختران یک روستا/ترک تحصیل ۱۴دانش آموز را تهدید می‌کند

مهر ماه تلخ دختران یک روستا/ترک تحصیل ۱۴دانش آموز را تهدید می‌کند

خرم‌آباد- ماه مهر در مدارس مختلف کشور در حالی آغاز شده که در یک روستای دور افتاده لرستان دختران دانش آموز به خاطر نداشتن معلم از تحصیل جا مانده‌ و چشم به راه تحقق وعده‌های مسئولان هستند.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: نامش «قبله» است و در بخش طرحان شهرستان کوهدشت قرار دارد، این روزها به خاطر مشکل ادامه تحصیل دخترانش سر زبان ها افتاده و اصحاب رسانه به نوعی تلاش می کنند تا گره از مشکلات تحصیلی دانش آموزان این روستا باز کنند.

هرچقدر که ماه مهر با خودش شیرینی و نشاط دارد، اینجا یعنی در روستای قبله با تلخی و حسرت آغاز شده است.

تلخی‌های ماه مهر

دختران دانش آموز آن با وجود آغاز سال تحصیلی معلم برای ادامه تحصیل ندارند تا در شروع سال تحصیلی و درست زمانی که دانش آموزان هم سن و سال آنها سر کلاس درس حاضر و مشغول ادامه تحصیل شده اند با حسرت مدرسه بدون معلم خود را نگاه می کنند و بلاتکلیف مانده اند تا شاید آموزش و پرورش لرستان فکری به حال آنها کند.

روستای «قبله» در شهرستان کوهدشت دارای ۱۴ دانش آموز دختر است که گفته می شود به دلیل نداشتن معلم از تحصیل بازمانده اند.

بر اساس اعلام مسئولان آموزش و پرورش این روستا پنج دانش آموز پسر هم دارد که مجبور شده اند برای ادامه تحصیل به مدرسه روستاهای همجوار که کیلومتر ها با روستاهای آنها فاصله دارد بروند تا شاید دست کم از بار تلخکامی ماه مهر در روستای قبله کاسته شود.

مشکلات این دانش آموزان در حالیست که پیش از این خیر الله خیرایی معاون آموزش و پرورش لرستان در مراسم آغاز سال تحصیلی که در مرکز لرستان برگزار شد اعلام کرده بود که برای تامین معلم مدارس استان مشکل خاصی وجود ندارد و معلم مورد نیاز برای مدارس این استان در نظر گرفته شده است.

وعده‌های مسئولان برای رفع مشکل

رئیس آموزش و پرورش طرهان از جمله مسئولانی است که به مشکلات مطرح شده از سوی دانش آموزان قبله واکنش نشان داد.

بهرام عالی پور می گوید: زیر نُرم بودن تعداد دانش آموزان روستای «قبله» -که ۱۴ نفر، به ترتیب ۴ نفر پایه دهم و ۶ نفر یازدهم و ۴ نفر پایه دوازدهم هستند- کمبود نیروی انسانی خانم، رعایت دستورالعمل وزارت در خصوص نُرم کلاس،  مقاومت دانش آموزان و اولیاء آنها برای تحصیل در روستاهای همجوار با وجود تهیه سرویس ایاب و ذهاب و ایجاد امنیت کامل از مشکلات موجود در این زمینه است.

وی گفته است: اولیاء دانش آموزان ادامه تحصیل فرزندانشان را حتی به شرط مختلط بودن دبیرستان روستا مطرح کرده اند و این در حالیست که این امر نقض بخشنامه وزارتی است و حتی با احتساب تعداد پسران روستا که فقط ۵ نفر پایه دهم هستند، باز شرایط آموزشگاه مستقل را شامل نمی شود.

عالی پور البته تاکید می کند که با این همه موانع، طی رایزنی های انجام شده با مدیرکل آموزش و پرورش لرستان ضمن ارائه راهکارهایی، به طور جدی دنبال رفع کردن موانع و جریان دادن به تحصیل این دانش آموزان هستیم.

این اظهارات را رئیس آموزش و پرورش طرهان اینگونه تکمیل می کند: علیرغم موانع و محدویت ها از جمله کمبود فضای آموزشی، کمبود معلم در بسیاری از رشته ها و پایین بودن آمار دانش آموزان، باتشکیل ۳ کلاس در آموزشگاه «شریعتی» روستای «قبله» که دانش آموزان مقطع ابتدایی و متوسطه اول در آن مشغول به تحصیل هستند در شیفت صبح، مشکل دانش آموزان دختر روستای «قبله» رفع می شود.

پیگیری های خبرنگار مهر برای گفت و گو با «رضا زینی وند» مدیر کل آموزش و پرورش لرستان در این رابطه به نتیجه نرسید و در این راستا خبرگزاری مهر آمادگی انتشار اظهارات و اقدامات مدیرکل آموزش و پرورش برای رفع مشکل دانش آموزان این روستا را دارد.

کد خبر 4731001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha