به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم جان بابایی، روز سه شنبه در کنگره مدیریت بیمارستانی در مرکز همایش های رازی تهران، گفت: در حال حاضر بیش از ۱۴۰ هزار تخت بیمارستانی در سراسر کشور فعال است که به مردم خدمات بهداشتی و درمانی مناسبی ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه ایجاد مراکز بهداشتی درمانی و یا بیمارستان های محلی در شهرهایی با جمعیت کم می تواند میزان بهره مندی و رضایت مندی از خدمات را افزایش دهد، تاکید کرد: ضریب اشغال تخت، گردش تخت و بیمارپذیری از جمله عوامل مهمی هستند که در توزیع بیمارستانی باید لحاظ شود.
جان بابایی گفت: اختلاف جدی در متوسط اقامت بیمارستان های کوچک بخش دولتی و خصوصی وجود دارد. بیمارستان های خصوصی با تعداد تخت کمتر موفق تر هستند چرا که بیشتر بیماران سرپایی و عمل چراحی محدود را پذیرش می کند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر در اکثر بیمارستانهای کشور خدمات بهداشتی، درمانی ارائه شده ما در سطح خوبی است و هیچ تفاوتی با بیمارستانهای موجود در کلانشهرها ندارند.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: وزارت بهداشت در حال تدوین سندی با عنوان «سطح بندی تختهای بیمارستانی»، جهت مدیریت خدمات سرپایی و بستری است. بر اساس این سند برای شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت، بیمارستان محلی در نظر گرفته خواهد شد.
وی گفت: در شرایط کشور ما با توجه به اینکه ۹۰ درصد خدمات به مردم به صورت سرپایی و ۱۰ درصد به صورت بستری است. اگر در شهرهای کوچک خدمات سرپایی مدیریت شود بالاترین میزان رضایت با کمترین هزینه ها فراهم خواهد شد.
جان بابایی با تاکید بر اینکه توجه به شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور در راه اندازی بیمارستان های محلی مهم است گفت: از آنجایی که تراکم جمعیتی و پراکندگی در نقاط محتلف کشور متفاوت است باید شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور را در نظر گرفت.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: سرمایه گذاری در خصوص تجهیزات با تکنولوژی بالا یکی از موضوعات بسیار مهم است، میزان سرمایه گذاری و بیمارپذیری برخی دستگاهها مانند سی تی اسکن، ام آر آی و شتاب دهنده های خطی کشور متفاوت است و نیازمند ایجاد مکانیسمی است که براساس شاخص ها سرمایه گذاری مطلوبی در مناطق نیازمندتر صورت گیرد.
نظر شما