به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی امروز در ششمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها اظهار کرد: در وضعیت فعلی مالی دولت، همین منابعی که به سمت ما می آید نشان می دهد طرح مساله و پیگیری ما در حوزه صنعت موثر بوده است.
وی افزود: امسال قبل از اینکه لایحه بودجه نهایی شود، مجموعه های پژوهشی ما باید پیشنهادات خود را برای ارائه به سازمان برنامه و بودجه ارائه دهند. اگر لازم شد این پیشنهادات به صحن هیات دولت برده می شود که بودجه را تقویت کنیم و موارد جدید را به منابع اضافه کنیم.
وزیر علوم با بیان اینکه برای بخش غیر دولتی باید فکر جدی شود، خاطرنشان کرد: تحریم ها و عدم ورود برخی دستگاه ها و تجهیزات به کشور یک موتور حرکت به سمت مراکز پژوهشی دانشگاه هاست. البته چگونگی تعامل ما با این پژوهشگاه ها مهم است و باید کاری کنیم که اعتماد و ارتباط محکم برقرار شود. هرکاری که انجام می دهیم، باید کیفی و تاثیرگذار باشد.
غلامی ادامه داد: قبلا که خود بنده در دانشگاه بودم، فکر می کردم به دلیل نزدیکی، بیشترین مراجعه صنعت به دانشگاه های تهران صورت می گیرد.
وزیر علوم در ادامه تصریح کرد: الان با توجه به شرایط جدید، در استان ها صنایع بزرگ و فعالی داریم. از دانشگاه ها می خواهیم که حضور پر رنگ تری در صنعت داشته باشند. ستاد وزارت علوم نیز حمایت خود را از فعالیت دانشگاه ها و پژوهشگاه های شهرستان ها خواهد داشت.
وی درباره استقلال دانشگاه ها گفت: یک سری قوانین و مقررات حاکم بر آموزش عالی و پژوهشی داریم که نمی شود آنها را به دانشگاه ها یک جا محول کرد. البته هیات رئیسه و شورای دانشگاه می توانند در دانشگاه ها قوانین خاصی داشته باشند.
غلامی با اشاره به جایگاه دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در رونق تولید گفت: ما کمک های دانش بنیان و فناورانه را در اختیار قرار می دهیم. در مباحث اجتماعی و اقتصادی دانشگاهیان می توانند اظهار نظر کنند. اینطور نباشد که گروه های متولی علوم انسانی مورد مراجعه قرار نگیرند؛ چرا که مطالعات این قشر خیلی می تواند مفید باشد.
وی ادامه داد: ما تلاش می کنیم سهم پژوهش از بودجه دانشگاه تخصیص داده شود. البته ممکن است این روزها به دلیل اینکه تخصیص کامل به دانشگاه ها داده نمی شود، مبلغ کمتری برای توزیع در پژوهش باقی بماند.
نظر شما