به گزارش خبرنگار مهر، رقابت های تیراندازی جام ارتش هر ساله به مناسبت 29 فروردین روز ارتش برگزار می شود و به دلیل جوایز خوب و برگزاری با اکثریت تیراندازان قهرمان کشور از جمله رقابتهای اصلی این رشته درطی سال می باشد.
رقابتهای اهداف پروازی جام ارتش درحالی طی روزهای آخر فروردین ماه سال 86 درتهران برگزارشد که تیم های شرکت کننده همچون سالهای گذشته از فقر میدان های تیر در کشور رنج می بردند. البته این دیدارها با کیفیت مطلوب و درسطح بالایی نسبت به دوره های گذشته و دیگر رقابت های تیراندازی اهداف پروازی از نظر سطح فنی برگزار شد.
دربین تیم های شرکت کننده شاهد رشد در تعداد ورزشکاران جدید بودیم به طوریکه برخی از تیراندازان برای اولین بار در مسابقات شرکت می کردند و رشد سطح فنی آنان نیز بهبود یافته بود اما نکته ای که بسیاری از تیراندازان در برگزاری مسابقات به آن یادآور می شدند عدم حضور برخی از ورزشکاران زبده و قدیمی این رشته درسراسر کشور بوده که قطعا باید جواب این سوال را از مسئولین مسابقات جویا شد.
ورزشکاران رشته تیراندازی بالخصوص رشته اهداف پروازی همچنان گریبانگیر برخی از مشکلات همچون اسلحه های به روز و زمین های تمرین استاندارد هستند به طوریکه اکثر تیراندازان شرکت کننده از فضای تمریناتی و آموزشی در کشوربی بهره اند و درصورت برگزاری چنین مسابقاتی باید از زمین های محدود دربرخی ازشهرها یا میدان تیرهای موجود درتهران استفاده کنند.
در این دیدارها درهیچ کدام از رشته های تیراندازی، رکوردی جابجا نشد. به طور معمول در این مسابقات که هر ساله به دلیل همزمانی با 29 فروردین ماه روز ارتش برگزار می شود رکوردی جابجا نمی شود. فصل اوج گیری تیراندازان ایرانی اوایل تابستان است که تا آن زمان اردوهای تیم ملی منسجم تر و تمرینات و مسابقات ورزشکاران بیش از بیش می شود.
رشته تیراندازی از جمله رشته هایی است که دارای 32 ماده، 132 مدال در المپیک های آسیایی و 48 مدال در رقابتهای المپیک است اما با این حال سهم ما در این صحنه های جهانی هیچ بوده است و عملا ورزشکاران ما در مقابل سالنهای مجهز خود را باخته و تیرهایشان به هدف نخورده است.
متاسفانه در هر حالی که این رشته از جمله رشته های سفارش شده اسلام است و حتی مسئولین ورزشی کشور هم در اظهارات خود به آن تاکید می کنند، با این وجود آنچه شاهدیم این است که در کشور تنها یک میدان تیر مناسب برای تیراندازان اهداف پروازی و تنها سالن اهداف ثابت کشورهم همچنان در حال تعمیرات و غرق در کارهای اجرایی و درخواست برای تجهیزات می باشد.
قطعا تا زمانی که سازمان ورزش کشور و اهالی تیراندازی به همین شکل لنگ لنگان کار خود را ادامه دهند هرگز شاهد حضور ورزشکاران این رشته در سکوهای بین المللی و یا حداقل افزایش رنکینگ های جهانی نخواهیم بود.
ترابی نژاد در این باره می گوید : با تدبیر فدراسیون یک روز قبل از مسابقات تیراندازان اجازه تمرین داشتند که با نظر فدراسیون برای استفاده ورزشکاران، تیراندازان عضو تیم ملی حق شرکت در تمرین را نداشتند تا به دیگر ورزشکاران فرصت کافی برای بهره از زمین و فضای میدان تیرداده شود.
وی ادامه داد: این رشته به تازگی در ایران جا افتاده و رشد آن سریعتر از رشته های اهداف ثابت است به طوریکه در رقابتهای دوحه قطر شاهد بودیم یکی از ورزشکاران ما با چند امتیاز جزئی و بدشانسی مدال برنز خود را تقدیم حریف کردند. امکانات و تجهیزات تیراندازان در کشورمان روز به روز بهتر می شود اما بزرگترین مشکل این رشته کمبود میدان تیراست.
مدیر تیم های ملی تیراندازی به اهداف پروازی افزود: در این رشته به غیر از مجموعه ساصد( مهرام) و یکی دومجموعه تمرینی در تهران، هیچ سالن یا میدان تیر استانداردی وجود ندارد. البته باید بگویم استاندارد به معنای واقعی برای برگزاری مسابقات با قوانین بین المللی یا آماده سازی ورزشکاران برای رقابتهای برون مرزی ولی هم اکنون چندین میدان تیر در استانهای شمالی کشور برای تمرین و آموزش این رشته آماده شده که ورزشکاران از آن استفاده می کنند.
قطعا این تعداد زمین پاسخگوی نیاز جامعه تیراندازی ایران نمی باشد و مسئولین سازمان و مدیران ورزشی کشور از جمله بخشهایی که مسئولیت سالنها و امکان ورزشی را دارند پاسخگوی آینده این رشته رزشی می باشند.
نظر شما