محسن حاتم معاون امور تولید وزارت صنایع و معادن در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در حالی که مصرف شکر در کشور سالانه نزدیک به 2 میلیون تن است متاسفانه سال گذشته به علت کاهش تعرفه، حدود 3 میلیون تن شکر به کشور وارد شد.
محسن حاتم افزود: روال معمول تولید و مصرف شکر در سالهای اخیر اینگونه بود که چون تولید داخل 1.3 تا 1.4 میلیون تن در سال بود، وزارت بازرگانی برای تامین مازاد مصرف داخلی اقدام به واردات شکر میکرد، اما در سال گذشته به علت کاهش تعرفه، واردات شکر افزایش یافت.
حاتم افزود: وزارت صنایع به هنگام تصمیمگیری کمیسیون ماده یک در صفر کردن تعرفه شکر، تلاش بسیاری کرد تا مانع این کار شود اما اساسا از آنجا که فقط یک رای در این کمیسیون داشت، ره به جایی نبرد.
وی علت این تصمیم، را تقویت این احساس میان برخی دستگاهها اعلام کرد که در آن زمان معتقد بودند تولیدکنندگان به طور غیرمنطقی قیمت شکر را افزایش دادهاند، که وزارت صنایع این تصور را درست نمیدانست.
حاتم اضافه کرد: پس از آن با کاهش تعرفه شکر، وزارت صنایع مکاتبات متعددی کرد و نهایتا در اواخر سال گذشته با همکاری وزارتخانههای کار و بازرگانی، شورای اقتصاد را متقاعد کرد به منظور حمایت از کمک به تولیدکنندگان داخلی، 650 هزار تن شکر توسط شرکت بازرگانی داخلی به قیمت 560 تومان خریداری شود.
به گفته معاون امور تولیدی وزارت صنایع و معادن، این تصمیم به منظور رفع مشکلات نقدینگی کارخانجات تولید شکر صورت گرفت و همچنین مقرر شد نرخ تعرفه واردات شکر مورد تجدیدنظر قرار گیرد و در سطحی معین شود که قیمت شکر وارداتی کمتر از شکر تولید داخل نشود.
وی ادامه داد: مسئله تولید شکر در کشور دارای زنجیرهای از تولید، توزیع تا عرضه است و دستگاههای مختلفی همچون وزارت کشاورزی، وزارت بازرگانی و سیستم بانکی در این زنجیره دخیل هستند و هر گونه تغییر تعرفه واردات شکر باید با توجه به جمیع عوامل موثر بر این زنجیره باشد.
به گفته وی، کمیسیون ماده یک طی چند روز آینده نرخ جدید تعرفه واردات شکر را اعلام خواهد کرد.
نظر شما