به گزراش خبرنگار مهر، دکتر جعفر مهراد ظهر عصر روز گذشته در نشست مطبوعاتی دومین سمینار رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام افزود: از نشست وزرای علوم در کویت در سال 2006 تا نشست تهران در خصوص رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام در سال 2007 فعالیت های بسیاری در زمینه رتبه بندی دانشگاه های مسلمان صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: ایران پس از ترکیه در تولید علم نقش موثری در منطقه دارد و پس از آن کشور های مصر، عربستان، کویت و مالزی در رده بعدی کشور های مسلمان هستند که دانشگاه های آنها نقش بسزایی در تولید علم دارند. اما از میان این کشور ها ایران به دلیل نداشتن جایزه نوبل در لیست رتبه بندی دانشگاه های جهان وارد نشده است.
رئیس کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز افزود: نسبت استاد به دانشجو و برخی دیگر از جوایز بین المللی که ایران موفق به کسب جایزه ای در آنها نشده بود نیز جزء ملاک های رتبه بندی دانشگاه های دنیا قرار دارد.
وی با اشاره به شاخص های رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام اظهار داشت: برای رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام، جدا از رعایت بخشی از معیارهای بین المللی باید شرکت و دریافت جایزه از سازمان ها و ارگان های ویژه کشورهای اسلامی نیز مد نظر قرار گیرد.
مهراد با بیان اینکه اطلاعات علمی مربوط به 10 سال دانشگاه ها در این رتبه بندی مورد ارزیابی قرار می گیرد افزود: اطلاعات ارائه شده از سوی دانشگاه های مورد بررسی دقیق قرار می گیرد و هیچ کشوری نمی تواند در اطلاعات نادرست ارائه دهد.
عضو اصلی رتبه بندی دانشگاه ها گفت: ایران، مالزی، کامستک، آیسسکو، مرکز آمار آموزش و پژوهش اجتماعی کشور های اسلامی در آنکارا و دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی هماهنگ کننده و گروه اصلی رتبه بندی به شمار می آیند.
وی اظهار داشت: پالایش معیار های انتخاب شده در دومین نشست بررسی می شود و در اواسط ماه مارس 2008 دانشگاه های برتر توسط هسته اصلی انتخاب می شوند. اواخر این ماه نیز 20 دانشگاه برتر معرفی خواهند شد.
نظر شما