دکتر سروش مدبری در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بر اساس مطالعات جهانی در اغلب کشورها فقط 15 درصد زباله هایی که از بیمارستانها خارج می شود عفونی و خطرناک هستند اما در ایران همواره درصد بالایی از پسماندهای خارج شده از بیمارستانها عفونی و خطرناک بوده است .
وی افزود : در اغلب کشورهای دنیا زباله های بیمارستانی قبل از انتقال برای امحاء تفکیک می شوند به گونه ای که در حال حاضر فقط 15 درصد زباله هایی که از بیمارستانها خارج می شوند خطرناک هستند در حالی که در ایران به لحاظ عدم رعایت تفکیک 70 درصد زباله هایی که از بیمارستانها خارج می شود خطرناک هستند .
مدبری تصریح کرد : در کشور ما زباله های بیمارستانی به روش غیر اصولی سوزانده و دفن می شود در حالی که در هیچ کشوری دفن پسمانده های ویژه به کار گرفته نمی شود و آنان از طریق زباله سوزهای پیشرفته مبادرت به امحاء پسمانده های ویژه می کنند.
مدیر کل دفتر بررسی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت : روزانه فقط در شهر تهران 75 تن زباله بیمارستانی تولید می شود و این در حالی است که این میزان جدا از زباله های عفونی خانگی است .
وی خاطر نشان کرد : گرچه زباله های صنعتی نیز به نوعی در آلودگی خاک تاثیر گذار هستند اما باید توجه داشت که کنترل پسماندهای ویژه و عفونت ناشی از آن بسیار مشکل تر است و باید امحاء آن به صورت کاملا اصولی انجام گیرد که در کشور ما سالها است در این ارتباط غفلت شده است .
نظر شما