به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "واشنگتن پست" به نقل از فرماندهان بلندپایه ارتش آمریکا با بیان این خبر از قول "دیوید اچ پتریوس" فرمانده نظامیان آمریکایی درعراق نوشت : افزایش تدریجی نزدیک به سی هزارنیرو در چند سال گذشته در عراق، نه تنها پیشرفت بسیار کمی داشته است، بلکه سبب گسترش ناامنی ، موج عملیات انتحاری و مشکلات دیگر شده است به طوری که مشخص نیست که استراتژی ضد شورش آمریکا در نهایت تا چه حد امکان موفقیت دارد.
به نوشته این روزنامه، ارزیابی دو ماهه اول طرح آمریکایی ها و عراقی ها برای آرام کردن اوضاع عراق از نگاه فرماندهان بلندپایه آمریکایی در عراق مانند پتریوس، ویلیام جی فالون،فرمانده نظامیان آمریکایی در خاورمیانه،رایموند تی ادیرنو: فرمانده عملیات نظامی درعراق و فرماندهان بلند پایه منطقه ای دیگر حاکی از به دست آمدن نتایج متناقض و پیچیده در عراق است.
به گفته این فرماندهان، درحالی که این روند در بغداد و استان الانبار پیشرفت نسبی را نشان می دهد، اما منجر به افزایش شدید خشونتها و موج بمب گذاریها در جاهای دیگر شده است.
واشنگتن پست به نقل از این فرماندهان افزود : ثبات دراز مدت در عراق نیازمند سازو کارهای سیاسی است نه نظامی .
"پتریوس" فرمانده نظامیان آمریکایی در عراق گفت : در یک روز بد برای اطمینان از اینکه هنوز زندگی در عراق ادامه دارد بر فراز بغداد پرواز می کردم تا نشانه هایی مبنی بر آرامش نسبی در عراق را مشاهده کنم؛ هرچند در گوشه ای آرام بودن نسبی اوضاع را احساس کردم، اما بعد در گوشه ای دیگر با مشاهده صحنه های انفجار و موج خشونتها و نیز دریافت خبرهایی مبنی بر پیداشدن اجساد فراوان در عراق به این نتیجه رسیدم که ما واقعا در عراق در حال عقب گرد هستیم .
وی در پایان با ابراز ناامیدی از اوضاع عراق افزود: فقط باید به فکر چاره ای اساسی بود.
بر همین اساس،چند روز پیش اعلام شده بود که از 14 فوریه تا کنون، یعنی زمان آغاز اجرای طرح امنیتی بغداد تا کنون ،میزان تلفات نظامیان آمریکا درشهربغداد درمقایسه با دو ماه پیش ازآن 21 درصد رشد داشته است .
آمریکا مدعی است که علت کم شدن ناآرامی ها در بخش هایی از عراق به ویژه بغداد، افزایش شمار نیروهای آمریکایی است، اما کم شدن ناآرامی ها به این دلیل است که برخی از گروههای شورشی ترجیح داده اند که فعلا فعالیت های خود را متوقف کنند.
در حالی که بوش و سایر دولتمردان آمریکا همچنان به دنبال افزایش نیرو درعراق بوده و مدام از استراتژی جدید خود در قبال عراق دفاع می کنند، اما دموکرات ها در اندیشه یافتن راههای مناسب برای محدود کردن اختیارات بوش هستند.
دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا نیز گفته اند که تلاش خواهند کرد تا محدودیتهایی را بر درخواست بوش مبنی بر 93 میلیارد دلار اضافی برای ارتش اعمال کنند؛ این تلاشی است که اعزام 21 هزار و 500 نیروی کمکی آمریکایی به عراق را با مشکل روبرو می کند.
سنای آمریکا اخیرا قانونی را به تصویب رساند که بر اساس آن باید نظامیان آمریکایی تا مارس سال 2008،عراق را ترک کنند و این در حالی است که جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا بارها اعلام کرده، این قانون را وتو می کند.
نظر شما