۲ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۴:۴۶

از سوی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد،

ابلاغ دستورالعمل ساماندهی زباله های شهری و عفونی به شهرداری و وزارت بهداشت

ابلاغ دستورالعمل ساماندهی زباله های شهری و عفونی به شهرداری و وزارت بهداشت

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دستورالعمل زباله‌‏های شهری و عفونی تهیه و به شهرداری و وزارت بهداشت ابلاغ شده، به نحوی که مشخص شده وزارت بهداشت و شهرداری با چه سیستم و با چه روشی زباله‌‏ها را مدیریت کنند. اما سازمان در مسائل اجرایی دخالت نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه واعظ جوادی، در حاشیه مراسم روز زمین پاک در جمع خبرنگاران، بر اهمیت اجرای دستور العمل زباله های شهری و عفونی تاکید و گفت : دستورالعمل زباله‌‏های شهری و عفونی تهیه شده، اما اجرای آن مهم است؛ چرا که سازمان موظف به تهیه دستورالعمل بوده و اجرای آن به عهده سازمان نیست.

وی تصریح کرد :در سال 84 قانون مدیریت پسماندها به تصویب رسیده و این به معنای لازم الاجرا بودن آن برای تمامی دستگاه‌‏های اجرایی است، این درحالی است که سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی تهیه دستورالعمل‌‏ها اجرایی این قانون موظف است برای هر بخش دستورالعمل خاص خود را تدوین کند.

وی افزود: سازمان از سال 85 تمامی تلاش خود را بر ساماندهی پسماندهای شهری و عفونی معطوف کرده و امسال نیز بنا دارد در مباحث دستورالعمل‌‏های صنایع و معادن کار را نهایی کند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست، ساماندهی فعالیت‌‏های معدنی را از جمله برنامه های در اولویت سازمان در سال 86 عنوان کرد و گفت: فعالیت‌‏های معدنی به شدت خاک و زمین را آلوده می‌‏کند، این در حالی است که بر روی این مساله نقاط ضعف بسیار بوده، اگرچه تعامل مطلوبی بین سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت صنایع به وجود آمده به نحوی که با کارگروهی که در ابتدای امسال ایجاد شده، امیدواریم در 6 ماهه نخست امسال نتایج مطلوبی به دست آید.

وی در خصوص تبدیل شدن کهریزک به پارک گفت: این بحث مربوط به اجرا بوده و باید از شهرداری مورد سوال قرار گیرد، اما تصور نمی شود به زودی کهریزک توان تبدیل شدن به پارک را داشته باشد، چرا که هزاران تن زباله در زیر خاک این منطقه دفن شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پسماند نیروگاه‌‏های اتمی مدیریت ویژه‌‏ای را می‌‏طلبد که در حال حاضر سازمان انرژی اتمی 2 دپارتمان را طراحی کرده که پسماندهای ویژه خود را که شامل رادیواکتیو است چگونه مدیریت کند، اما این امر زمانی اتفاق می‌‏افتد که نیروگاه و فعالیت‌‏های صلح آمیز هسته‌‏ای آغاز شده و پس از فرآیند 8 تا 10 سال زباله رادیواکتیو خواهیم داشت.

واعظ جوادی تصریح کرد: در ایران فضا و جایگاه‌‏هایی که امکان دفن پسماندهای رادیواکتیو وجود داشته باشد شناسایی شده و دستورالعمل‌‏های ویژه‌‏ای نیز سازمان انرژی اتمی و محیط زیست دارد بنابراین مشکلی در آینده نخواهیم داشت.

کد خبر 474226

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha