به گزارش خبرنگار مهر ، معاون وزیر نفت در امور گاز امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه نفت ، گاز و پتروشیمی گفت : مصرف روز افزون گاز دغدغه اصلی ما محسوب می شود و بر اساس بررسی های کارشناسی صورت گرفته چنانچه مصرف گاز کاهش نیابد در افق سند چشم انداز 20 ساله گاز به سهمیه بندی می رسد.
وی افزود : اگر توجه کافی به این مشکل نباشد روش هایی را باید برای موازنه تولید و مصرف اعمال کرد.
وی اضافه کرد: وضعیت کنونی موجب می شود که در آینده برای تامین گاز به منظور تزریق به میادین نفتی نیز دچار مشکل شویم .
وی تصریح کرد: ایجاد پالایشگاه بید بلند 2 ، ایلام و فاز 2 پالایشگاه پارسیان اول از مهمترین پروژه ها محسوب می شود.همچنین باید خطوط انتقال 4 ، 5 ، 6، 7 ، 8 و 10 نیز احداث شود .
وی گفت: خط سوم انتقال گاز آذربایجان که از ساوه شروع و تا میاندوآب ادامه می یابد نیز در دست اجرا است.
کسایی زاده ایجاد پروژه های ذخیره یورت شای ورامین و سراجه قم را از دیگر پروژه های در دست اقدام دانست و افزود: بیش از 7/9 میلیارد دلار ارزش این پروژه هاست.وی ادامه داد: در کنار این پروژه ها ایجاد 5 هزار کیلومتر خطوط استانی نیز در دست اجرا است.
وی گفت: در سال گذشته 4/5 میلیارد دلار قرار داد ارزی و 21 هزار میلیارد ریال قرار داد ریالی در بخش گاز منعقد شد که مجموع این دو رقم به بیش از 70 هزار میلیارد ریال می رسد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران گفت : در سال گذشته 117 میلیارد متر مکعب تولید گاز کشور بوده در صورتی که 109 میلیارد متر مکعب مصرف گاز داشته ایم که این رقم حاکی از رشد 2/19 درصدی مصرف گاز در بخش خانگی و 3/8 درصدی در بخش صنعت و 2 درصدی توسط نیروگاه ها است.
وی اضافه کرد: در سال 85 ، 12 میلیارد متر مکعب افزایش تولید گاز بوده است که 5/9 میلیارد متر مکعب آن در بخش خانگی مصرف شده است.
کسایی زاده درباره تفاوت نقش شرکت صادرات گاز و نقش شرکت ملی گاز ایران گفت : شرکت ملی گاز ایران دوقرارداد از قبل داشته که یکی از آنها صادرات گاز به ترکیه و دیگری واردات از ترکمنستان است که همچنان تحت اختیار این شرکت است .
معاون وزیر نفت اظهار داشت : بقیه قرار دادها در زمینه صادرات گاز به شرکت صادرات گاز مربوط می شود اما به عنوان مثال در قرار دادی که دیروز میان ایران و اتریش منعقد شد احداث خط لوله اش در داخل کشور به عهده شرکت ملی گاز ایران است.
نظر شما