به گزارش خبرنگار مهر، این نشست صبح امروز در آستانه شصت و هفتمین سالروز تاسیس رادیو با حضور حسن خجسته معاون صدا، مجید ندیری دبیر بخش بینالملل، محمد جهانی دبیر بخش مسابقه، علی سیفی دبیر اجرایی، ساناز حاجیزاده رئیس دبیرخانه فنی، دکتر غلامرضا کلانتری دبیر بخش پژوهش، رضا نظافتی دبیر ستادی، سیدحسین حسینی مدیر روابط عمومی جشنواره رادیو و نمایندگان رسانه های گروهی در سالن کنفرانس ساختمان شهدا رادیو برگزار شد.
خجسته ضمن تبریک به مناسبت سالروز تاسیس رادیو گفت: "رادیو سال 1319 راهاندازی شد و فردا 67 ساله میشود. رادیو در طول این سالها فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشته است. سال 1350 برای رادیو شرایط جدیدی پیش آمد، چرا که تلویزیون گسترش یافت. تا سال 1365 رادیو رسانه بیرقیب بود. در دهه دوم سال 60 رسانهها گسترش یافتند. هر رسانهای ظرفیت خودش را دارد. رادیو نیز تلاش میکند از ظرفیت ذاتی خودش بهره ببرد و خود را با محیط اجتماعی سازگار کند. البته برای این کار باید تمهیداتی اندیشیده شود. در سپهر رسانهای رقابت جدی وجود دارد و من و شما این رقابت را درک میکنیم."
وی با اشاره به برگزاری جشنواره رادیو افزود: "یکی از کارهایی که رادیو در سالهای گذشته انجام داد تا خود را مطابق با ضرورت رسانه بسازد و حرکت کند، برگزاری جشنواره بود. اولین دوره جشنواره رادیو سال 1378 در یک حوزه محدود برگزار شد و چند شبکه در آن حضور داشتند. به عنوان نمونه رادیو ورزش شرکت نکرده بود. ما به کمک جشنواره حلقه واقعی حرفهای گری را در رسانه ایجاد کردیم و در این حلقه کارها ارزیابی شد و افراد باید به معیارها توجه میکردند، چرا که در این صورت عقب میماندند. وقتی ما جشنواره رادیو را برگزار کردیم، یکی از دوستان از من پرسید اثر جشنواره چیست؟ من گفتم نباید دنبال اثر خاص جشنواره باشیم، چرا که اثرات آن به مرور مشخص می شود و آثارش را در برنامههای رادیو نشان خواهد داد."
معاون صدا در ادامه خاطرنشان کرد: "اگر برنامههای رادیو را تعقیب کنید، متوجه تغییرات واقعی در فرم میشوید. البته تغییر در فرم کار مشکلی است، چرا که عناصر خیلی محدود است و این تغییر فرم در تمام شبکهها به وجود آمده است. علاوه بر آن سه سال است که جشنواره صدا بینالمللی شده است. سال اول محدود بود، اما در سال دوم و سوم بهتر شده و هم اکنون به عنوان یکی از معتبرترین و نامآورترین جشنواره بین تمام رادیوهای دنیا است. ما در جشنواره امسال از کشورهای آمریکای جنوبی و لاتین متقاضیان زیادی برای شرکت در جشنواره داشتیم. جشنواره بینالمللی رادیو ایران در تقویم اتحادیه رادیو و تلویزیون آسیا و اقیانوسیه (ABU) درج شده است. این مسئله نشان میدهد که جشنواره خوبی در سطح جهانی است."
خجسته با اشاره به جشنواره رادیو که هر سال سعی کرده اصلاح شود، گفت: "در دورههای اخیر این جشنواره برای هر بخش دبیری انتخاب شده است. در جشنواره امسال در بخش آزاد شرکتکنندگان بسیاری حضور داشتند. همچنین 287 اثر در بخش مسابقه شرکت کرده بود و ما به لحاظ کمی 40 درصد رشد داشتیم. همچنین رشد کیفی آثار هم خوب بود. 458 اثر هم در بخش بینالملل به دست ما رسید که 166 اثر از کشورهای خارجی بود. در بخش بینالملل 10 کشور جدید شرکت کردهاند. در جشنواره امسال 20 نفر با هزینه ما میآیند و 20 نفر با هزینه خودشان. اگر این بخش را آزاد بگذاریم، تعداد متقاضیان افزایش پیدا میکند که حاضر هستند با هزینه خودشان به جشنواره بیایند، اما ما اشاره کردیم چون کاری به جشنواره ارسال نکردند، برای همین نمیتوانند در جشنواره شرکت کنند."
وی با بیان اینکه 30 مقاله به جشنواره امسال ارسال شده، افزود: "این تعداد آثار در بخش مقاله خوب است، چرا که در دانشکده یا واحد رادیو تدریس نمیشود یا اگر تدریس شود تنها دو واحد به نمایش رادیویی اختصاص دارد. در جشنواره امسال بخش کاریکاتور را اضافه کردیم که 98 شرکتکننده با 282 اثر شرکت کردند. بخش گزارشگران افتخاری، ویراستاران، ادیتورها هم راه انداختیم."
خجسته خاطرنشان کرد: "بخش دفاع مقدس هم در جشنواره امسال داریم که حدود 56 اثر به دست ما رسیده است. قصد داریم در جشنواره امسال از چند نفر در این بخش تجلیل کنیم. جشنواره رادیو از 25 تا 27 اردیبهشت ماه برگزار میشود. اختتامیه نیز روز 27 اردیبهشت است. در جشنواره تلاش زیادی در دانشافزایی خواهیم داشت. رادیو آینده خوبی خواهد داشت، چرا که در طول این سالها برنامهسازان ما در جشنوارههای مختلف شرکت و تاکنون رتبههای خوبی هم کسب کرده اند. خانم عذرا وکیلی در جشنواره ABU نفر اول شد و ما برای ایشان کارگاه هم گذاشتیم. در این جشنواره پنج اثر از ایران به مرحله نهایی راه یافتند."
محمد جهانی، دبیر بخش مسابقه جشنواره رادیو، با تبریک 67 سالگی رادیو اشاره کرد: "در طول این سالها تحولات زیادی در رادیو داشتیم و ساختارهای جدیدی از سوی برنامهسازان مشاهده شده که به ارتقاء کیفی برنامهها انجامیده است. در دو سال اخیر که دبیری بخش مسابقه جشنواره رادیو را بر عهده داشتم، 500 اثر کارشناسی شده است. ما به لحاظ کمی و کیفی رشد صعودی داشتیم و برنامهها نسبت به سال گذشته بهتر شده بود."
مدیر رادیو پیام ادامه داد: "بخش مسابقه جشنواره رادیو شامل آرم، آرم استیشن، آنونس، برنامه پنج دقیقهای، بدون موسیقی، نمایش رادیویی و آزاد بود. تمام آثار داوری شدهاند و 36 اثر پذیرفته شده است. در بخشهای میزگرد، گفتگو و مستند گزارشی آثار خوبی دریافت شده است. البته در گذشته در بخش گزارش ضعف داشتیم، اما با برنامهریزی مناسب شاهد آثار خوبی در جشنواره امسال بودیم."
مجید ندیری، دبیر بخش بینالملل جشنواره رادیو با اشاره به سومین سال بینالمللی شدن جشنواره رادیو گفت: "در بخش بینالملل ما یک بخش ویژه در چهار موضوع صبحگاهی، بدون کلام، سیره نبوی و فرهنگ و ادب فارسی قرار دادیم. در سه بخش اول ایران و کشورهای خارجی حضور خواهند داشت، اما بخش آخر ویژه کشورهای خارج از ایران است و ایرانیها نمیتوانند شرکت کنند. ما چهار داور ایرانی، سه داور خارجی و یک نماینده از ABU داشتیم و دو داور از اسپانیا و آلمان کار بررسی نهایی آثار را بر عهده داشتند و در حال حاضر منتظر اعلام نتایج هستیم."
مدیر رادیو ورزش خاطرنشان کرد: "سایت جشنواره هم از نیمه دوم سال 85 به زبان انگلیسی و فارسی راهاندازی کردیم و 10 کشور جدید در جشنواره امسال حضور خواهند داشت. در بخش بینالملل سه استاد دانشگاه شش کارگروه خواهند داشت." ساناز حاجی زاده، رئیس دبیرخانه فنی جشنواره صدا اشاره کرد: "جشنواره امسال هفت بخش جنبی داشت. هدف اصلی ما از راهاندازی بخش کاریکاتور این بود که تعاملی بین هنرمندان و رادیو ایجاد کنیم. در مجموع 282 اثر در این بخش به ما ارسال شد. در بخش گزارشگران افتخاری نیز 75 اثر به دست ما رسید که کوچکترین گزارشگر ما 10 سال دارد."
غلامرضا کلانتری، دبیر بخش پژوهش در ادامه این نشست عنوان کرد: "بخش پژوهش جشنواره چهار هدف اصلی در نظر گرفته که شامل گسترش دانش نظری در رادیو، اشاعه فرهنگ پژوهش، تشویق برنامهسازان درتحقق و بروز خلاقیت برای برنامهسازی است." رضا نظافتی، دبیر ستادی جشنواره رادیو هم اشاره کرد: "ما 24 واحد ستادی برای رایگیری در بخشهای مختلف داشتیم. در این بخش 800 کارمند ستادی با هم رقابت کردند که از میان 60 نفر به عنوان تلاشگر نمونه و برجسته ستادی انتخاب شدند."
در ادامه نشست حسن خجسته، معاون صدا پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد. او در پاسخ به اطلاعیهای که اواخر سال گذشته از سوی وزارت ارشاد برای رادیو جوان ارسال شده بود و اینکه آیا وزارت ارشاد میتوانست چنین اطلاعیهای صادر کند، گفت: "رسانه به روز زندگی میکند، به هر حال دوستان میتوانند اظهار نظر کنند، اما نمیتواند دستوری در این باره بدهد." وی درباره بخش آموزش اشاره کرد: "در گذشته آموزش به صورت انتقال تجربه از گذشته به نسل جدید بود، اما الان آموزشی که در رادیو وجود دارد پایدارتر از قدیم است و دیگر انتقال تجربه نیست، بلکه آموزش به صورت نظری ـ عملی شده است. ما در رادیو تلاش میکنیم نقد اصولی ارائه دهیم نه اینکه برای تضعیف مسئولان باشد."
معاون صدا درباره شعار امسال با عنوان اتحاد ملی انسجام اسلامی و تهیه برنامه در رادیو با این محور گفت: "هر یک از شبکههای رادیویی بر مبنای این شعار، دو شعار انتخاب کردند که یکی به اقتصاد و اصل 44 کمک کند و دیگر درباره اخلاق است. همچنین برنامههای رادیو معارف در نیمه دوم امسال به زبان انگلیسی از ماهواره پخش خواهد شد. البته با شش ساعت برنامه شروع خواهیم کرد. همچنین امسال رادیو تجارت هم راهاندازی میشود."
نظر شما