سردار ایوب سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین آمارها و عملکرد پلیس درباره اربعین اظهار کرد: الحمدالله همه چیز به خوبی تمام شد یعنی واقعیت این است که بهتر از این نمیشد که بخواهیم به مردم خدمت دهیم، ماموریت پلیس در اربعین هم با سرعت و سهولت انجام شد و هم با امنیت.
وی افزود: سرقت یکی از نگرانیهای ما بود، در استان خوزستان در این یک ماه و نیم تنها ۳۹ مورد سرقت داشتیم. در بقیه شهرهای مرزی هم آمار به همین ترتیب کمتر از سال های قبل بود.
جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: هم جمعیت را توانستیم خوب هدایت کنیم و هم جلوی کارهای خلاف را گرفتیم. تمامی نیروهای پلیس در داخل کشور در این موفقیت سهیم بودند.
به کارگیری ۱۸۰۰ گشت انتظامی و ۱۵۰۰ گشت راهور
سردار سلیمانی در تشریح تعداد مامورانی که امینت مراسم اربعین را بر عهده داشتند، گفت: بیش از هزار و ۸۰۰ گشت انتظامی در همه جاهایی که مردم برای خروج از کشور اعم از شهرهای مرزی و اعم از محورها به کار گرفتیم و همچنین هزار و ۵۰۰ گشت راهور هم به کار گرفته شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا نسبت به سال گذشته تخلفات کمتر شده یا خیر، اظهار کرد: امسال آمار وقوع جرم خیلی از سال قبل بهتر شده بود. واقعیت این است که جمعیت هم تقریباً دو برابر سال قبل بود و میتوانست آمار تخلفات بیشتر هم شود.
جانشین فرمانده ناجا بیان کرد: سال گذشته از اول محرم حدوداً ۳ و نیم میلیون جمعیت داشتیم که از مرز خارج شدند و از اول صفر حدود سه میلیون نفر داشتیم.
هیچ راهبندان و گره ترافیکی در محورهای کشور در ایام اربعین نداشتیم
سردار سلیمانی افزود: اما امسال تنها از اول محرم تا ۲۰ صفر یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از کشور خارج شدند. یعنی جمعیت ما نزدیک به دو برابر شده است ولی در عین حال حتی راهبندان سال گذشته هم نداشتیم. به جز یک تریلی که جاده را قیچی کرده بود و دو الی سه ساعت در مسیر ایلام افراد معطل شده بودند هیچ گره ترافیکی هم نداشتیم.
وی ادامه داد: داخل مرز هم تجمع جدی نداشتیم چون در هر سه ثانیه پاسپورت را کنترل میکردیم و زائر از مرز رد می شد. این وضعیت چه در رفت و چه در برگشت وجود داشت یعنی افراد متوقف پشت دستگاه نمیمانند.
جانشین فرمانده در پاسخ به این سوال که چرا افرادی که می خواستند از مرز خارج شوند بازرسی بدنی نمی شدند و وسایلشان هم از ایکس ری رد نمی شود، گفت: افراد و وسایل را رندومی از ایکس ری رد می کردند. اگر همه را میخواستیم از گیت و ایکس ری عبور دهیم زمان طولانیتری میطلبید.
پلیسهای لباس شخصی برای حفظ امنیت در مبادی خروجی کشور در بین مردم حضور داشتند
سردار سلیمانی گفت: البته راه های دیگری که برای جبران کمبود گیت ها درنظر گرفته بودیم به عنوان مثال در مهران دهها پلیس در هر شیفت داشتیم که با لباس شخصی بین مردم بودند و اگر مورد مشکوکی را می دیدند به ۸-۷ گیتی که برای افراد خاص در نظر گرفته بودیم هدایت می کردند.
جانشین فرمانده ناجا خاطرنشان کرد: اگر میخواستیم در روز ۲۵۰ هزار نفر را از مرز مهران عبور دهیم ابتدا باید ۵۰ ایکس ری آنجا تعبیه میکردیم و زمان اجازه چنین کاری را نمیداد.
وی ادامه داد: حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار برگه تردد چاپ کردیم و دولت عراق هم برگ ترد را قبول کرده بود ، اینکه برخی زائرانی که برگ تردد داشتند و در عراق نتوانستند برخی خدمات در مبادی ورودی حرم ها را دریافت کنند را دولت عراق باید پاسخ دهد که چرا با تولیت هماهنگ نکرده اند چرا که با دولت عراق تفاهمنامه امضا کردیم که در تمام مبادی این کشور، برگ تردد را به عنوان سند رسمی قبول کنند.
نظر شما