مجله مهر: احتمالا شما هم مثل خیلیهای دیگر نمیدانید وظیفه سازمان ملل چیست. اما قبل از هرچیز بد نیست بدانید که این سازمان در سال ۱۹۴۵ با ۱۹۳ کشور عضو، تاسیس شد و یکی از اصلیترین وظایف تقویت صلح بین المللی است. این سازمان تلاش میکند تا به کشورها در کاهش گرسنگی، بیماری و بیسوادی کمک کند. ترویج توسعه پایدار و محیط زیست نیز از دیگر ماموریتهای سازمان است.
با این حال بعید است که بتوانیم اقداماتی که این سازمان در راستای وظایف تعریف شدهاش، انجام داده است را نام ببریم؛ در عوض سازمان ملل مشهور است به سازمانی که همیشه دل نگران است. شاید اصلی ترین کاری که این سازمان در دهه اخیر انجام داده است صرفا اعلام ابراز نگرانی نسبت به مسائل پیش آمده است و نه بیشتر! در ادامه این گزارش به برخی از مهمترین اقداماتی که تاکنون این سازمان انجام داده است می پردازیم.
نگرانی سازمان ملل نسبت به درگیری های پهپادی در لیبی
احتمالا این آخرین اعلام نگرانی سازمان ملل بوده است که همین ۲۰ روز پیش آن را اعلام کرد. البته این اعلام نگرانی در حالی بود که نیروهای وابسته به ارتش ملی لیبی بارها با استفاده از پهپاد، مواضع نیروهای دولت وفاق ملی این کشور را هدف قرار دادهاند. با دستور به نیروهای خود برای لشکر کشی به طرابلس و به دست گرفتن کنترل پایتخت لیبی باعث به وجود آمدن درگیری و جنگ داخلی در این کشور شده است و در واکنش به همه این رخدادها سازمان ملل صرفا برای استفاده از پهپادها ابراز نگرانی کرد.
نگرانی سازمان ملل از حضور داعش در افغانستان
گروه تروریستی داعش خود را تا سطح رقیب اصلی طالبان در افغانستان بالا برده و با انجام عملیاتهای تروریستی در مناطق مختلف این کشور به خصوص شهر کابل تلاش میکند که نشان دهد قدرت تخریبی موثری در امنیتیترین شهر افغانستان دارد. با وجود اینکه مردم افغانستان سالهاست درگیر این جنگهای داخلی در سرزمین خود هستند؛ سازمان ملل اما از حضور داعش در این کشور صرفا ابراز نگرانی کرده است.
ابراز نگرانی سازمان ملل از نسلکشی مسلمانان میانمار
از سال ۱۹۷۰ تاکنون ۸۴ درصد از جمعیت ۲ میلیونی مسلمانان میانمار در پی خشونتهای ارتش این کشور و بودائیان افراطی به کشورهای همسایه گریختهاند. سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر خشونت علیه مسلمانان منطقه راخین در میانمار را «پاکسازی قومی» و «نسلکشی» توصیف میکنند. شمار این مسلمانان تنها در دو سال گذشته به بیش از ۷۴۰ هزار نفر رسیده است. با این حال سازمان ملل متحد از این نسل کشی وحشتناک علیه مسلمانان صرفا ابراز نگرانی کرده است.
ابراز نگرانی سازمان ملل از وضعیت مسلمانان آراکانی در بنگلادش
ارتش میانمار در ۲۵ آگوست ۲۰۱۷ حملات خود به منطقه آراکان را آغاز کرد. در این حملات هزاران غیرنظامی آراکانی جان باخته و حدود ۳۵۰ روستا توسط ارتش و بوداییان افراطی به آتش کشیده شد. با این حال سازمام ملل باز هم به ابراز نگرانی بسنده کرده است.
ابراز نگرانی سازمان ملل از جنگ نیابتی سعودیها و امریکاییها در یمن
همکاری نظامی عربستان سعودی و امارات متحده عربی در قالب ائتلاف عربی ضد یمن که با حمایتهای مستقیم از سوی آمریکا اتفاق افتاده، بعد از گذشت بیش از چهار سال، این روزها به درگیری نیابتی و کشتوکشتار در شهر عدن، جنوب یمن تبدیل شده است. اوضاع شهر عدن به دلیل درگیریهای اخیر وخیم گزارش میشود؛ کمیته صلیب سرخ جهانی با اشاره به این اوضاع شامگاه جمعه اعلام کرد که ۲۰۰ هزار یمنی ساکن در این شهر به آب سالم دسترسی ندارند. این درحالی است که به طور کلی کشور ۲۵ میلیون نفری یمن طی چهار سال گذشته در شرایط بدی به سر برده است.
ابراز نگرانی سازمان ملل از وضعیت پناهجویان در کشورهای اروپایی
سالانه هزاران نفر از آسیا و دیگر کشورهای جهان به کشورهای اروپایی پناهنده میشوند. مسیر ترکیه؛ یونان و آلمان مقصد اصلی آنهاست. بسیاری از آنها هرگز به کشور مقصد نمیرسند و در این راه جان خود را از دست می دهند. برخی دیگر از آنها نیز که به هر طریقی موفق میشوند خود را به یکی از کشورهای اروپایی برسانند تا سالها در اردوگاههای این کشورها در بدترین شرایط بهداشتی و آموزشی به سر میبرند. شیوع بیماریها و تلفات در بین این دسته از پناهندگان بسیار بالاست. گفته میشود فقط در یکسال اخیر ۸۱ هزار پناهجو از آغاز سال روان میلادی با عبور از مدیترانه وارد اروپا شده اند؛ با این وجود سازمان ملل صرفا از وضعیت آنها ابراز نگرانی کرده است.
نظر شما