مجله مهر: «آمریکا از دست ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر!» این جمله معروف آیتالله شهید بهشتی از آن جملههایی است که با گدشت سالیان کهنه نشده و همچنان هم همانطور کاربرد دارد.
وقتی به تاریخی که از سر ملت ایران گذشته نگاه میاندازیم، میبینیم همیشه ردپای آمریکا در گوشهای از اتفاقها بوده و هربار این ما بودیم که جریان را از سرگذراندهایم و بار دیگر این جمله شهید بهشتی را تکرار کردهایم.
اما امروز سوم آبان است، درست سوم آبان سال ۱۳۶۶ کاسپار واین برگر، وزیر دفاع آمریکا در گزارشی محرمانه از مقاومتهای جانانه ایرانیها در جنگ هشت ساله، از اعظای کمیته روابط خارجی سنای آمریکا خواست تا ایران را در شدید ترین تحریمها قرار دهند. او گفته بود: «در صورتی که تحریمهای در نظر گرفته شده قطعنامه شورای امنیت اجرا شود، امید میرود که ریشه توانایی ایران برای ادامه جنگ به سرعت خشک شود و در چنین وضعیتی در واقع ریشه موجودیت ملت ایران نیز به خشکی می گراید!»
از آن زمان ۳۲ سال میگذرد، تلاشهای آمریکا برای ضربه زدن به ایران تمامی نداشته و هر بار به شکل و شمایلی متفاوت بروز کرده، تحریمهایی که از آن زمان آغاز شده تا امروز و بعدتر در جریانات برجام ادامه داشت، اما نکته مهم همه این قضایا این است که ایران هیچوقت سر تعظیم خم نکرده و همیشه جلوی بیعدالتی ایستاده است.
نوام چامسکی، زبان شناس و تحلیلگر آمریکایی پانزده سال پس از پایان جنگ ایران و عراق درباره جریانات اینطور مینویسد: «ایران در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) از خط قرمزهای [آمریکا و دنیا] عبور کرد و با سرپیچی و عصیان از قواعد، مستقل شد. از اینجا بود که میبایست ادب میشد!»
شاید به همین دلیل است که امام خمینی (ره) در نخستین روز جنگ (یکم مهر ماه ۱۳۵۹) چنین گفت: «این جنگ جنگ با اسلام است، به هواداری کفر و یک همچو جنگی برخلاف رضای خداست. ما جرممان این است که با آمریکا مخالف هستیم این جرمی است که پیش صدام بخشودنی نیست، این است که برخلاف آمریکاست... جنگ با ایران جنگ با اسلام است، جنگ با قرآن است جنگ با رسول الله است و این از اعظم محرماتی است که خدای تبارک و تعالی نمی گذرد از او.»
حالا سالهاست که هم از جنگ گذشته و هم ایران ریشههای قویتر و مستحکمتری در منطقه و جهان پیدا کرده است. البته آمریکا در همه این سالها دست از تلاش برنداشته و از راههای مختلف به دنبال خشکاندن ریشه ایران بود؛ از کمکهایی که به نیروهای عراق در زمان جنگ هشت ساله کرده بود تا همین نزدیکتر که همه ما با تحریمهای آمریکا که در زمینههای مختلف وضع کرده، آشنا هستیم. تحریمهایی که احتمالا به قول خودشان خشک شدن ریشههای ما را تسریع میبخشیده، اما هر تحریم برای ما بیشتر نیروی محرکهای بوده که مسیر تازهای در تولید بسازیم.
در عین حال آمریکا نه فقط مستقیم که حتی از راههای غیر مستقیم و از طریق دیگر کشورها هم تلاشهایش را ادامه داد؛ از به راهانداختن جنگهایی که به مرزهای ایران رسید تا تقویتکردن نیروهای تروریستی مثل داعش که روز به روز در منطقه قدرتمند میشدند، اما کشورهای همسایه با کمکهای ایران توانستند بر این جنگهای تحمیل شده فائق بیایند.
جا دارد که باز هم این جمله شهید آیت الله بهشتی را تکرار کنیم: «آمریکا از دست ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر!»
نظر شما