حجت الاسلام احمد احمدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مضمونی از آیات قرآن که پیامبر را به اتخاذ بهترین روش برای گفتگو دعوت کرده است، گفت: گفتگو، محاوره و ارزیابی سخن در قرآن مورد تأکید قرار گرفته است. این مسئله به قدری حائز اهمیت است که یک جلد بحار الانوار مرحوم مجلسی به نام احتجاجات به این امر اختصاص یافته و تأکید شده پیغمبر اکرم و ائمه اطهار با مخاطبان خود گفتگو کرده و حجت می آورند. بنابراین باب گفتگو و استدلال باید همواره باز باشد.
حجت الاسلام احمد احمدی با اشاره به شرایط گفتگوی صحیح اظهار داشت: طرفین گفتگو نباید نسبت به یکدیگر خشم گرفته و از حق عدول نکنند. بحثها و گفتگوهای علمی علما با این هدف این صورت می گیرد که اظهارات درست را به مردم ارائه کرده و بر اساس مبانی گفتگو با یکدیگر صحبت کنند.
وی درباره همزیستی در فرهنگ اسلامی تأکید کرد: اسلام همواره از طریق محبت و رفتار خوب توانسته سایر مکاتب و آئینها را به خود جذب کند که این امر هرگز با مناقشه و درگیری صورت نمی گیرد.
مدیر انتشارات سمت با اشاره به 240 میلیون جمعیت اندونزی که 80 میلیون آن را مسلمانان تشکیل می دهند، گفت: اسلام هرگز از طریق جنگ وارد این کشور نشده و پس از رفتار شایسته بازرگانان مسلمان بسیاری از آنها به دین اسلام گرایش پیدا کردند.
دکتر احمدی یادآور شد: امروزه برخی افراد متعصب نام اسلام را بر روی خود گذاشته و رفتارهای ناشایست آنها باعث ایجاد باورهای نادرست شده است. حقیقت این است که اسلام دین منطق، گفتگو و رفتار شایسته است. مرحوم بروجردی در پاسخ به ادعایی که گسترش اسلام را به شمشیر نسبت داده بود گفت "مگر ما کسی را برای جنگ به چین اعزام کردیم که در حال حاضر ده ها میلیون مسلمان در این کشور پهناور آسیایی زندگی می کنند؟"
وی در پایان گف: اسلام حتی دستور خوش رفتاری با کافر را به مسلمانان داده است که این امر در مورد اهل کتاب توجه و دقت بیشتری می طلبد. باید با طرفین گفتگو کرد تا حجت قوی تر مقبول بودن آن را ثابت کند.
نظر شما