به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر عطایی با اشاره به جمعآوری زبالهها از سطح انهار و جویهای شهر تهران و مشکلات به وجود آمده به هنگام بارش باران در این خصوص اظهار کرد: در شهر تهران منطقه به منطقه و ناحیه به ناحیه شاهد وجود مخزنهای زباله هستیم و خوشبختانه میتوان به صورت صد در صد اعلام کرد که واحدهای مسکونی شهر تهران به سطح فرهنگی لازم برای ریختن زباله داخل این مخزنها رسیدهاند.
وی با بیان اینکه در شهر تهران و در بخش مناطق مسکونی به فاصله ۵۰ تا ۱۰۰ متر از منازل مخازن وجود دارند، تصریح کرد: کمتر پیش میآید که ببینیم یک واحد مسکونی زباله خود را داخل مخزنها نریزد و در کوچه رها کند.
مدیرکل امور خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه مشکلات در این بخش مرتبط با صنوف است، عنوان کرد: بیشتر شاهد این هستیم که صاحبان مشاغل صبح به صبح مغازه خود را جارو میکنند و بدون در نظر گرفتن مخزنی برای جمعآوری آنها، پسماندهای جمعشده را به صورت مستقیم وارد انهار میکنند که این زبالهها شامل کاغذ، پلاستیک یا حتی میوههای باقیمانده در میوهفروشیها هم هست.
عطایی با اشاره به اینکه شهر تهران دارای ۱۰ هزار کیلومتر انهار فرعی است، اضافه کرد: نیروهای خدمات شهری روزانه هزار تن پسماند را از این نهرهای فرعی جمعآوری میکنند. پیمانکاران خدمات شهری وظیفه رفتوروب، جمعآوری پسماند، دفن آن و خارج کردن زبالهها از جویها را دارند اما مشکل اساسی اینجاست که پسماندهایی که به داخل جویها میروند حالت لجنی به خود میگیرند، با آب مخلوط میشوند، به دنبال آن وزنشان زیاد میشود و بعضاً در دهانه پلها گیر میکنند.
وی با اشاره به اینکه جمعآوری زبالهها از داخل جویها و انهار انرژی انسانی و مالی زیادی را میطلبد، توضیح داد: این امر باعث میشود به دنبال بارش باران دغدغههایی به وجود بیاید. این در حالی است که اگر زبالهها داخل جویها نباشند دغدغهای برای بارش باران نیست.
عطایی با اشاره به اینکه بخش عمرانی شهرداری تهران به صورت مرتب، ۵۰۰ کیلومتر از کانالها و انهار اصلی پایتخت را رصد میکند، عنوان کرد: اما متأسفانه در مناطقی که شاهد وجود صنوف در آنها هستیم مشکل ریختن زباله در نهرهای فرعی به شدت به چشم میآید. در حال حاضر در شهر تهران روزانه هزار تن لجن از انهار فرعی مناطق ۲۲ گانه و نواحی ۱۲۲ گانه تهران جمعآوری میشود که این عدد بسیار زیادی است.
وی از صاحبان صنوف شهر تهران خواست تا در این زمینه همکاری مناسبی را با شهرداری داشته باشند و اضافه کرد: به نظر میرسد با وجود قوانین لازم در این زمینه بهتر است سازمانهای متولی در این باره مطابق قانون عمل کنند تا مشکلات کاهش پیدا کند.
وی همچنین از کسبه خواست تا با جمعآوری روزانه زبالههای خود و نریختن آنها داخل نهرها به زندگی مردم در شهر آسیب نرسانند.
نظر شما