۱۲ آبان ۱۳۹۸، ۱۸:۴۷

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای گلستان بیان کرد

افزایش تخلیه رواناب های سطحی با اجرای طرح های زهکشی

افزایش تخلیه رواناب های سطحی با اجرای طرح های زهکشی

گرگان- معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای گلستان گفت: هدف از اجرای زهکشی بهینه سازی و افزایش ظرفیت مجاری روباز موجود جهت تخلیه سیلاب ها و افزایش پتانسیل تخلیه رواناب های سطحی است.

به گزارش خبرنگار مهر، داوود گیلک بعدازظهر یکشنبه در نشست علمی- تخصصی دستاوردهای و چالش های پیش رو طرح های زهکشی و کنترل رواناب های سطحی گلستان اظهارکرد: گلستان همواره در معرض هجوم سیل های تاریخی و مخرب قرار داشته است.

وی افزود: معضل زهکشی و دفع رواناب های سطحی، دشت های وسیع منطقه و به ویژه دشت های منتهی به دریای خزر را همواره مورد آسیب های جبران ناپذیری قرار داده است.

گیلک گفت: آبگرفتگی و زهدار بودن اراضی از سویی و شوری و قلیایت منابع خاک استان از دیگر سو موجب شده که بخش وسیعی از اراضی، فاقد قابلیت مطلوب جهت بهره برداری در توسعه کشاورزی استان بوده و بلکه بخش های شمالی استان با معضل بیایان زایی روبرو شود.

وی بیان کرد: به منظور بهبود شرایط مذکور طی سال های دهه ۶۰ الی ۷۰، اقدامات موثری توسط دستگاه های متولی انجام شد اما طرح بزرگ زهکشی اراضی استان گلستان با هدف ارائه راهکارهای جامع فنی و اقتصادی در خصوص زهکشی و حفاظت و ارتقاء کلاس اراضی و قابلیت بهره برداری منابع خاک در سطح ۲۸۰ هزار هکتار، از سال ۸۲ مورد توجه قرار گرفت و مطالعات آن از سال ۸۳ شروع شد.

گیلک ادامه داد: با اتمام و تصویب مرحله اول، مطالعات مرحله دوم و تکمیلی در بخش از اراضی که در معرض مشکلات حاد آبگرفتگی قرار داشته و اجرای عملیات زهکشی و دفع رواناب های سطحی در آن ضروری است، تحت عنوان زهکشی اراضی اولویت دار در سطح ۴۲ هزار هکتار انجام شده و اسناد بالادستی آن آماده شده است.

وی تصریح کرد: در این طرح، ابتدا طرح های اضطراری برای کنترل رواناب های سطحی و کاهش اثرات مخرب ورود آن به محدوده مورد نظر با محوریت افزایش پتانسیل مجاری اصلی تخلیه سیلاب و ساماندهی و ارتقاء بهره وری آن ها، پیش بینی آشغال گیرها و رسوبگیرها عظیم و غیره تهیه شده که اثرات مثبت آن در محدوده شهرستان های بندرترکمن و آق قلا مشاهده شد.

گیلک افزود: با تأمین اعتبارات لازم از سال ۹۶ با توجه به تهیه طرح شبکه زهکش های اصلی و درجه یک و دو و در شبکه های فرعی سه و چهار اجرای عملیات در این محدوده و اراضی شمال رودخانه گرگانرود وارد فاز جدید شد و باید با تأمین اعتبار لازم و طرح های کوتاه مدت و میان مدت و اجرای شبکه زهکش در زمینه توسعه قدم برداشت.

وی گفت: با اجرای زهکش چند هدف از جمله بهینه سازی و افزایش ظرفیت مجاری روباز موجود جهت تخلیه سیلاب ها، افزایش پتانسیل تخلیه رواناب های سطحی جهت مقابله با آبگرفتگی اراضی و کاهش مخاطرات ناشی از سیلاب و رواناب و افزایش بهره وری از منابع و اصلاح شبکه و تکمیل شبکه های موجود را دنبال می کنیم.

کد خبر 4762692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha