به گزارش خبرنگار مهر، فاضل عبیات عصر امروز جمعه در کارگاه آموزشی تاب آوری شهری در اهواز اظهار کرد: تابآوری شهری به دغدغهای عمومی در استان تبدیل شده و برای اینکه شهرهای ما بتوانند بحرانها را با کمترین خسارات پشت سر بگذارند باید برنامهریزی و اقدامات لازم قبل از وقوع هر بحرانی انجام شود.
وی با با بیان اینکه اهواز بعد از مشهد بیشترین آمار حاشیهنشینی را دارد، افزود: در زمینه تابآوری شهری، کار کارشناسی و پایبندی به قوانین ساخت و ساز اهمیت بسیاری دارد، چیزی که کمتر در شهرها جاری است.
معاون امور عمرانی استانداری خوزستان با تاکید بر اینکه ارتقای تابآوری شهری نیاز به یک نگاه سیستمی دارد، عنوان کرد: معتقدم که اگر در موضوعات مختلف سیستمی اقدام نشود، مشکلات به صورت سیستمی به سراغ ما میآید.
وی گفت: علاوه بر مباحث مهندسی و کالبدی باید به جنبه سرمایه اجتماعی توجه کرد؛ در صورت وقوع حادثه اگر شهروند تعلق خاطری به منطقه داشته باشد، رویکرد مشارکتی او متفاوت خواهد بود.
عبیات بیان کرد: از درس هایی که در سیل اخیر گرفتیم، این است که سرمایهای اجتماعی وجود دارد که می تواند در بسیاری از امور با دقت و برنامهریزی، یه توسعه پایدار بینجامد.
وی اظهار کرد: محاسبات کارشناسان مبنی بر این بود که به احتمال فراوان چند شهر خوزستان دچار آبگرفتگی میشود و پیشنهاد تخلیه شهرها را میدادند؛ آنچه باعث شد این اتفاق رخ ندهد آن بود که سرمایه اجتماعی وجود دارد که گاهی خارج از مباحث مدیریتی و محاسباتی فعال میشود.
معاون امور عمرانی استانداری خوزستان با بیان اینکه اگر مشارکت اجتماعی وجود نداشته باشد، شهرها در حوادث تابآوری نخواهند داشت، تصریح کرد: مردم خوزستان با همکاری گروههای جهادی، نیروهای مسلح، سازمانهای مردم نهاد و دستگاههای اجرایی موجب شد پیشبینی کارشناسان محقق نشود.
نظر شما