۱۸ آبان ۱۳۹۸، ۹:۴۰

مروری بر اتفاقات جمعه‌ای ناآرام؛

لزوم شروع سریع بازسازی ها در مناطق زلزله زده/سرمایی که در راه است

لزوم شروع سریع بازسازی ها در مناطق زلزله زده/سرمایی که در راه است

تبریز - با گذشت حدود ۳۰ ساعت از زمین‌لرزه‌ای شدید در آذربایجان شرقی و پشت سر گذاشتن ۱۷۸ پس‌لرزه، گفته می‌شود وضعیت عادی در مناطق زلزله‌زده حاکم شده و خدمات‌رسانی با سرعت ادامه دارد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – بهنام عبداللهی: آخر هفته‌ای که قرار بود مردم خستگی کار را از تن‌شان دربیاورند و به آرامش برسند؛ با ترس، لرزه و زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در آذربایجان شرقی گذشت.

اما برای مردم آذربایجان شرقی بخیر نگذشت؛ تا به این لحظه بر اثر این زمین‌لرزه ۵نفر جان خود را از دست داده‌اند و بیش از ۵۳۰ نفر نیز مصدوم شده‌اند. هرچند مسئولان دانشگاه علوم پزشکی می‌گویند که به غیر از ۲۸ نفر، بقیه مصدومان از بیمارستان ترخیص شده‌اند.

ثبت ۱۷۸پس‌لرزه تا ۶:۳۰صبح شنبه

با گذشت بیش از ۳۰ ساعت از این حادثه دلخراش، پس‌لرزه‌ها هنوز در آذربایجان شرقی ادامه دارد. طبق اعلام سازمان لرزه‌نگاری کشور، از ساعت ۲:۱۷ دقیقه بامداد تا ساعت ۶:۳۰ روز شنبه، ۱۷۸ پس‌لرزه در میانه به ثبت رسیده است که یک رکورد جدید در زمین‌لرزه‌های اخیر به شمار می‌آید.

علی مجرد، رئیس مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار مهر توضیح می‌دهد که تضمینی برای نوسان زمین لرزه وجود ندارد و ممکن است پس از هر زلزله‌ای، شاهد پس لرزه‌ های بزرگ ‌تر یا کاهش میزان و شدت پس‌لرزه‌ها بود.

مسئول مرکز لرزه نگاری دانشگاه تبریز می‌گوید: در مورد زلزله یا پس لرزه هیچ ادله‌ ای وجود ندارد و هیچ دلیل علمی برای تکرار یا قطع آن نیز وجود ندارد، اما به  طور قطع وقتی گسل یک منطقه فعال می شود، تا مدتی پس لرزه‌ هایی خواهد داشت که به تدریج و با شیب ملایم کاهش پیدا می‌ کند.

این پس‌لرزه‌ها برای ساکنین روستاهای میانه بیش از هرکسی نگران‌کننده و اذیت کننده است که بعد از یک زلزله ویرانگر که خانه و کاشانه‌شان را از بین برد، در کمتر از ۲۴ ساعت ده‌ها پس‌لرزه را تحمل کرده‌اند.

اسکان ۸۰۰خانوار زلزله‌زده

هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در روستاهای میانه بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیده است که تاکنون ۸۰۰ خانوار زلزله زده اسکان اضطراری یافته اند. این را محمدباقر هنربر، مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی با خبرنگار مهر درمیان می‌گذارد و می‌گوید: توزیع چادر برای اسکان موقت ادامه دارد.

او تشریح می‌کند: ۳۰ واحد مسکونی در روستای ورنکش و ۳۷۰ واحد در دیگر بخش های شهرستان میانه مثل کاغذکنان، مرکزی، ترکمانچای و کندوان ۱۰۰درصد تخریب شده اند که تلفات جانی در آن ها گزارش نشده است.

به گفته هنربر، هزار واحد مسکونی روستایی بخش ترکمانچای بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده و ۶۳۰ واحد بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد در بخش کندوان تخریب شده است. در شهرستان سراب نیز ۶۰۰ واحد مسکونی در ۲۵ روستای این شهرستان آسیب دیده اند.

ستاد مدیریت بحران از همان دقایق اولیه وقوع زمین‌لرزه در شهرستان میانه و استانداری آذربایجان شرقی تشکیل یافته و هماهنگی‌های لازم برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان انجام شده است. تماس تلفنی رئیس جمهوری و معاون اول رئیس جمهوری با استاندار آذربایجان شرقی، نشانگر اهمیت این موضوع در سطح ملی بود.

علاوه بر مسئولان نهادهای مختلف که ضمن ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان از کمک‌رسانی دستگاه متبوع خود خبر دادند، چهره‌های هنری و ورزشی برجسته کشورمان نیز در فضای مجازی این حادثه دلخراش را تسلیت گفتند.

تراژدی «ریحانه» و دفن آرزوها

جان باختن ریحانه، دختر ۱۳ ساله میانه‌ای در زلزله شب جمعه در چندساعت گذشته به یکی از موضوعات داغ فضای مجازی تبدیل شده است. ریحانه چندی پیش در گفتگویی تلویزیونی از کمبود امکانات در محل زندگی خود گلایه کرده بود و آرزو داشت تا بزرگ شود و مشکلات کودکان روستایش را حل کند که بازنشر این گزارش توسط گزارشگر در فضای مجازی، واکنش و ناراحتی عده زیادی را به همراه داشت. «دفن آرزوها» عنوانی بود که کاربران فضای مجازی برای مرگ ریحانه به کار بردند.

شامگاه روز گذشته رئیس سازمان امداد و نجات خبر داد که کار امداد و نجات در مناطق زلزله زده تمام شده است.

مرتضی  سلیمی، در گفتگو با یکی از شبکه های خبری سیما درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به زلزله‌زدگان استان آذربایجان شرقی، اظهار داشت: کار امداد و نجات تمام شده و تاکنون ۳۴۸ نفر در این زلزله دچار مصدومیت شدند که ۶۵ نفر از آن‌ها در زیر آوار مصدوم شده و ۲۹۰ نفر نیز بر اثر ترس و ازدحام دچار مصدومیت شدند.

او ادامه داد: ارزیابی روستاها تمام شده و ۳۴ تیم عملیاتی در منطقه فعال اند و با کمک ۲ فروند بالگرد از ۸ صبح کار ارزیابی را انجام دادند.

محمدرضا پورمحمدی، استاندار آذربایجان شرقی هم در گفتگو با خبرنگار مهر، از عادی‌بودن شرایط در مناطق زلزله‌زده خبر داد. او گفت: تمام شهرستان‌های استان برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان در آماده‌باش کامل هستند.

وضعیت عادی، فرصتی برای تسریع در خدمات‌رسانی

پورمحمدی تصریح کرد: خوشبختانه تعداد پس لرزه‌ها در محل وقوع زمین لرزه در شهرستان میانه به طور مرتب رو به کاهش بوده و فشار گسل‌ها تخلیه شده است.

او افزود: تاکنون ۵ فوتی در اثر این زمین لرزه گزارش شده است و ۳۰ خانه  در روستای ورنکش به طور کامل تخریب شده است. شرایط در مناطق زلزله زده استان تحت کنترل است.

زمین‌لرزه‌های اخیر در کلانشهر تبریز هم که مرکز استان آذربایجان شرقی است و نزدیک به ۲ میلیون نفر جمعیت دارد، موجب نگرانی و ترس مردم شده بود که شب گذشته وضعیت در این شهر نیز عادی اعلام شد.

بعد از زلزله ۴.۸ عصر دیروز که تبریزی ها وحشت زده باز به خیابان ریختند وضعیت در این شهر عادی شده است.

در آخرین پس لرزه که ۴.۸ ریشتر در استان آذربایجان شرقی - حوالی ترکمنچای در ساعت ۱۷ و ۲۱ دقیقه درطول جغرافیایی: ۴۷.۴.، عرض جغرافیایی: ۳۷.۷۴ و عمق زمین‌لرزه: ۶ کیلومتر رخ داد باعث وحشت مردم تبریز شده بود.

انتظار می‌رود با عادی شدن اوضاع و برپایی اسکان موقت برای آسیب‌دیدگان، روند خدمات‌رسانی و آواربرداری و ساخت و ساز با توجه به کوهستانی بودن منطقه در روستاهای آسیب‌دیده با سرعت بیش‌تری تداوم یابد.

کد خبر 4766477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha