۲۳ آبان ۱۳۹۸، ۱۴:۵۸

رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان زنجان:

۹ درصد مرگ و میرها در دنیا مربوط به دیابت است

۹ درصد مرگ و میرها در دنیا مربوط به دیابت است

زنجان-رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان زنجان گفت: در حال حاضر ۹ درصد مرگ و میرهای جهان مربوط به بیماری دیابت است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین چیتی بعد از ظهر پنج شنبه در همایش پیشگیری، کنترل و درمان دیابت در محل سالن بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) شهر زنجان با اشاره به اینکه امروزه آمار حاکی از آن است که ۹ درصد مرگ و میرها در دنیا را دیابت به خود اختصاص داده است، گفت: در حال حاضر دیابت را باید شایع‌ترین بیماری غددی در دنیا بدانیم و این بدان معنی است که این بیماری امروزه دامن‌گیر بسیاری از افراد در جوامع مختلف شده است.

وی در خصوص وضعیت ابتلای افراد به بیماری دیابت، با یادآوری اینکه هر ۱۲ دقیقه یک نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شده و آماری که مرگ و میر انسان‌ها را در هر دقیقه دربرمی‌گیرد، ۶ مرگ است، ادامه داد: آماری که در خصوص وضعیت ابتلای افراد به بیماری دیابت در ایران منتشر شده است، حاکی از آن است که از هر ۷ ایرانی، یک نفر با بیماری دیابت دست و پنجه نرم می‌کند.

رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان زنجان  با اشاره به اینکه همه افراد بالای ۴۰ سال، مستعد مبتلا شدن به بیماری دیابت هستند، تصریح کرد: سئوالی که در ذهن خیلی از مردم ایجاد می‌شود، این است که بیماری دیابت چگونه به سراغ‌مان می‌آید که در پاسخ به این سئوال باید گفت که این بیماری به واسطه تولید کم هورمون انسولین و یا ایجاد مشکل در کارکرد این هورمون به وجود می‌آید.

چیتی با یادآوری اینکه بیماری دیابت مرحله دیگری به نام پیش‌دیابت نیز دارد که نباید از آن غافل شویم، اظهار کرد: در حدود یک‌چهارم افرادی که قند خون آن‌ها بالای ۱۴۰ است، بعد از گذشت ۳ تا ۵ سال به بیماری دیابت مبتلا می‌شوند. نباید فراموش کنیم که برای سنجش میزان قند خون، آزمایش پس از غذا از اهمیت بیشتری نسبت به آزمایش ناشتا برخوردار است.

رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران دیابتی استان زنجان با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی که می‌توان در خصوص این بیماری عنوان کرد، این است که بسیاری از افراد از بیماری خود بی‌اطلاع بوده و این خود حاکی از آن است که این افراد در مرحله پیش‌دیابتی قرار دارند، بیان کرد: داشتن اضافه وزن و چاقی، قند خون در زنان باردار، داشتن بیماری‌های خودایمن و ... از جمله مهم‌ترین علائم مستعد برای مبتلا شدن به دیابت است.

چیتی  با بیان اینکه دیابت بر سه نوع است، خاطرنشان کرد: دیابت نوع اول مربوط به دوران کودکی است که هیچ‌گونه انسولینی در بدن تولید نمی‌شود اما در دیابت نوع دوم که معمولا در سنین بالاتر اتفاق می‌افتد، مواردی چون اضافه وزن و کم‌تحرکی عاملی برای بروز این بیماری است. همچنین دیابت نوع سوم مربوط به دیابتی است که زنان در دوران بارداری به آن مبتلا می‌شوند.

کد خبر 4772319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha