حجت الاسلام حامد تقدیری در گفتگو با خبرنگار مهر با یادآوری اینکه مدارس صدرا ۱۲ هزار دانشآموز و ۳۵۴۰ مربی، معلم و کادر را در دل خود جای داده است، گفت: این مدارس در تلاش است تا نسبت به رشد مدارس علوم و معارف اسلامی و نیز رشد تربیتی و معارفی دانشآموزان، کمک و همراه وزارت آموزش و پرورش باشد.
وی با تاکید بر اینکه اصل وظیفه تعلیم و تربیت بر عهده وزارت آموزش و پرورش است، ادامه داد: نهادهای انقلاب اسلامی در مسیر رشد و تعالی دانشآموزان از سالهای قبل به کمک آموزش و پرورش آمدهاند که سازمان تبلیغات اسلامی نیز در همین راستا و از ۱۶ سال پیش این همراهی را تحت مجموعه «صدرا» آغاز کرده است.
مدیرعامل سازمان مدارس علوم معارف اسلامی صدرا با اشاره به اینکه مدارس صدرا دولتی بوده و در تلاش است تا بتواند بازویی توانمند برای آموزش و پرورش بوده و این وزارتخانه را همراهی کند، یادآور شد: مدارس صدرا همانند مدارس غیرانتفاعی، مجموعهای جدا از آموزش و پرورش نیست، بلکه هر زمان که آموزش و پرورش این وظیفه را بر عهده گرفته و درخواست همراهی دوباره را از سازمان تبلیغات اسلامی در قالب مدارس صدرا نداشته باشد، این سازمان همه دانشآموزان را به سمت آموزش و پرورش هدایت کرده و این همراهی را در مسیر کمک به وزارت آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت انقلاب اسلامی با قوت دنبال میکند.
تقدیری با بیان اینکه چند مشکل را در سازمان مدارس صدرا رصد کردهایم، تصریح کرد: یکی از این مشکلات مربوط به رشته علوم و معارف اسلامی است که فراگیران در مقطع متوسطه دوم با آن مواجه هستند و این مشکل شامل دغدغههایی چون کنکور، محتوای کتاب، کتب درسی، نداشتن شناخت کافی از محتوای رشته علوم و معارف اسلامی توسط خانوادهها و نیز مشکلاتی نظیر هدایت تحصیلی و توجیه نشدن مشاوران و نیز نبود قوانین خوب برای هدایت دانشآموزان مستعد به رشته علوم معارف اسلامی است.
مدیرعامل سازمان مدارس علوم معارف اسلامی صدرا بیان کرد: همه این موارد توسط همکاران ما در سازمان صدرا و در معاونت آموزش با جدیت و قوت در حال پیگیری است که در همین راستا جلسات موثری نیز با وزارت آموزش و پرورش، مرکز تألیف کتب درسی و نیز سازمان سنجش منعقد شده است تا بتوانیم در مسیری قرار بگیریم که شاهد کاهش این مشکلات و حل این دغدغهها باشیم.
تقدیری با یادآوری اینکه بخشی از این مشکلات طبق انتظاری که خانوادهها داشتند، مربوط به فعالیتهای تعلیم و تربیتی بوده که این موارد نیز در دو سطح توسط معاونت فرهنگی سازمان صدرا دنبال میشود، اظهار کرد: پیگیری دغدغهها به گونهای است که در یک سطح خود مدارس فعالیتها را طبق همراهی و مشورتی که با ستاد داشته و برنامهریزی که نسبت به مراسم، مناسبتها و همایشها دارند، دنبال میکنند و دیگر اینکه با کمک دانشآموزان ایدهپردازی کرده و سازمان نیز حمایتهای شتابدهنده و تسهیلگری را برای رشد دانشآموزان انجام میدهد.
مدیرعامل سازمان مدارس علوم معارف اسلامی صدرا ادامه داد: در برخی از برنامههای فرهنگی نیز سازمان صدرا به صورت ملی عمل میکند. به عنوان مثال، مجموعه مدیران جوان که یک کلانپروژه در سازمان صدرا محسوب میشود، دانشآموزان نخبه صدرا را با عناوینی چون مدیران و مشاوران جوان تحت پوشش قرار میدهد که از برنامههای جدید سازمان صدرا بوده و تمرکز آن بر روی دانشآموزان مستعد و نخبه مجموعه مدارس صدرا است.
وی با تاکید بر اینکه در این سازمان نسبت به تعلیم و تربیت دختران توجه ویژهای صورت گرفته است، تصریح کرد: قبل از این در سازمان صدرا بخش خواهران نداشتیم که با تشکیل این بخش، همه مجموعهها در بخش خواهران نیز به صورت جداگانه فعالیت خود را آغاز کرده و در کل میتوان گفت که اهتمام ویژهای در این عرصه به دختران شده است.
مدیرعامل سازمان مدارس علوم معارف اسلامی صدرا در خصوص برخی از مشکلات پیرامون فضای فیزیکی مدارس صدرا در کشور، اظهار کرد: مشکل فضای فیزیکی مربوط به نیمی از مدارس صدرا است.
تقدیری افزود: تقریبا نیمی از فضای فیزیکی مدارس صدرا متعلق به خود تبلیغات اسلامی است، به همین خاطر هزینه استهلاک و پشتیبانی از ساختمانهای مدارس صدرا طی این ۱۶ سال بر عهده این سازمان بوده و هست. نیمی از فضای فیزیکی این مدارس نیز به صورت امانی در اختیار سازمان تبلیغات اسلامی قرار دارد که عمده این ساختمانها متعلق به وزارت آموزش و پرورش بوده است.
نظر شما