به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک تایمز، والدین مسلمان ناگزیر به انتخاب میان آموزش کودک و توجه به یکی از مقدس ترین روزهای اسلامی در چارچوب خانواده بودند که این امر با واکنشهای بسیاری رو به رو شد.
باکری کمرا پدر مسلمان گامبیایی 5 کودک در شهر هایبریچ، برانکس اظهار داشت: نمی توان کودکان را رها کرد و به تنهایی برای اقامه نماز این روز رفت.
کمرا در واکنش به این وضعیت به ائتلاف روزهای دینی اسلام در مدارس پیوست. این ائتلاف یکسال پیش، از بیش از 50 سازمان کارگری، اجتماعی و دینی تشکیل شد و هدف از تشکیل آن ترغیب وزارت آموزش کشور برای توجه به دو عید اسلامی حائز اهمیت ( عید فطر و عید قربان) در تقویم مدارس دولتی شد.
تعداد دقیق دانش آموزانی که امتحان آنها تحت تأثیر حضور در این مراسم دینی قرار گرفت یا حضور در جلسه امتحان مانع از حضور آنها در مراسم عید قربان شد نامشخص باقی مانده است، اما این ائتلاف تخمین زده است که 12 درصد مدارس دولتی مسلمان هستند. وزارت آموزش آمریکا نیز آماری از حضور دانش آموزان بر اساس دین تهیه نکرده است.
در حال حاضر دانش آموزانی که یک روز برای حضور در مراسم دینی خود از مدرسه غیبت می کنند، از تبصره غیبت موجه استفاده می کنند. اما با وجود تلاشهای ائتلاف روزهای دینی اسلام در مدارس که در نیمه ماه مارس ( اواخر اسفند ماه) گزارشی در این رابطه منتشر و دو هفته پس از آن انجمنی در مدرسه وست برانکس با حضور 350 نفر برگزار کرد، به نظر می رسد مقامات وزارت آمورش نمی خواهند موضع خود را به این سرعت تغییر دهند.
دینا پل پارک سخنگوی وزارت آموزش گفت: ما به روزهای دینی در تقویم مدارس روزی را اضافه نخواهیم کرد. برنامه روزهای دینی در تقویم مدارس از اوایل دهه 1960 تغییری نکرده است.
اما غیبت موجه برای اعضای این ائتلاف دستاورد چندانی تلقی نمی شود. با وجود آنکه وزارت آموزش ماه می ( اردیبهشت) سال گذشته درخواست این ائتلاف را نپذیرفت اما سناتور جان سبینی از کوینز و وبن دیاز جونیور، عضو شورای شهر برانکس طی دو ماه گذشته لایحه هایی برای تعطیل کردن مدارس دولتی شهر در روزهای مقدس ادیان ارائه کرده اند.
دیاز اظهار داشت: بسیاری از والدین به حضور جدی کودکان خود در مراسم دینی اهمیت داده و نمی خواهند این حضور و اهمیت آن خدشه دار شود.
سناتور سبینی که نماینده بسیاری از مسلمانان جنوب آسیای شهر جکسون هایتس است اظهار داشت: غیبتهای موجه به علت شرکت در مراسم دینی تنها دانش آموزان را از سایر همکلاسی های خود جدا کرده و به حس انزوای آنها کمک می کند. در حالیکه بسیاری از همکلاسیهای آنها برای شرکت در مراسم کریسمس یا یوم کیپور از قانون غیبت موجه استفاده نمی کنند.
نظر شما