به گزارش خبرنگار مهر، امین مسعودی امروز (پنجشنبه) در پنجاه و دومین نشست توسعه با موضوع «تحقق رویکرد شهر خلاق گذر از کمیت به کیفیت در شهرها» در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان، شهر خلاق را یکی از رویکردهای خلاقی دانست که در حوزهها می تواند زمینهساز و اثرگذار در حوزه اتفاقات شهری شود.
پژوهشگر حوزه شهری با اشاره به واژه شهر خلاق به عنوان موتور محرک مدنی در شهرها و با بیان اینکه این عنوان از نظریات نوپا در مبحث برنامهریزی شهری است، افزود: شهرها در ذات خود پتانسیلهای دارند که بنا به دلایلی مغفول مانده است و در قالب شهر خلاق این پتانسیلها مورد توجه قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه شهر خلاق دارای شاخصهها و ویژگیهای مختلفی است، گفت: جغرافیای خلاقیت دارای مرحله و یا زمینهای است که نخستین مرحله، فرآیندی است که باید خلاقیت آن را طی کند.
مسعودی در ادامه با اشاره به اینکه خلاقیت شهری همانند یک چتر عمل کرده و موارد مختلفی از جمله طبقه خلاق را که شامل هستند را دربرمی گیرد، ادامه داد: این طبقه دارای کارکردهای اقتصادی بوده و نقش مهمی در این حوزه ایفا می کنند.
پژوهشگر حوزه شهری با بیان اینکه این عنوان یکی از راهکارهای افزایش بازدیدکننده است، تصریح کرد: رشت یک شهر خلاق در بخش خوراک بر اساس شاخصهای یونسکو مطرح شده است.
وی با اشاره به اینکه در ایران چهار شهر از عنوان شهر خلاق بهرهمند هستند، افزود: اصفهان، رشت، سنندج و بندرعباس چهار شهر خلاق هستند که در حوزه خوراک، موسیقی در یونسکو شناخته شده اند که متاسفانه در ماه های اخیر صحبتهایی در زمینه سلب عنوان شهر خلاق خوراک از رشت توسط یونسکو مطرح شده است.
پژوهشگر حوزه شهری با اشاره به نقش شهرداری رشت در تقویت هر چه بهتر عنوان شهر خلاق خوراک، گفت: در حال حاضر در سایت شهرداری رشت درباره عنوان شهر خلاق خوراک فقط یک پوستر وجود دارد این در حالی است که باید این برند از طریق تبلیغات محیطی به شهروندان و علاقهمندان اطلاعرسانی شود.
مسعودی عدم بازگشت سرمایه را اصلیترین مانع در جذب و پرورش استعدادهای خلاق در شهرها عنوان کرد و افزود: زیرساختهای شهری زمینهساز تقویت بسترها در حوزه شهرهای خلاق است که از تجارب بینالمللی میتوانیم برای شهر رشت نیز استفاده کنیم.
نظر شما