۲ آذر ۱۳۹۸، ۱۳:۲۰

استاد دانشگاه تهران در گفتگو با مهر:

بهره‌مندی دولت از نظرات دانشگاهیان نمایشی است

بهره‌مندی دولت از نظرات دانشگاهیان نمایشی است

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه بهره مندی دولت از نظرات دانشگاهیان نمایشی است، گفت: در ارتباط با حامل های انرژی هشدارهایی داده بودیم که دولت به آنها توجهی نکرد.

سجاد برخورداری در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سوال که با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر مشارکت نخبگان و دانشگاهیان در تصمیمات دولت، فکر می کنید دولت چه میزان از پیشنهادات دانشگاهیان را مورد توجه قرار داده است؟ اظهار کرد: به نظر بنده استفاده دولت از نظرات دانشگاهیان نمایشی است و در معنای واقعی بسیار کم به آن بها داده می شود؛ این در حالی ست که تصمیمات اجرایی در دولت ها براساس نظارت علمی پیشرفت می کند.  

بهره مندی دولت از تصمیمات دانشگاهیان "واقعی تر" شود

این عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران ضمن تاکید بر اینکه بهره مندی از تصمیمات دانشگاهیان توسط دولت باید بیشتر و واقعی تر شود، افزود: یکی از مشکلات کشور این است که دانشگاه ها هر چقدر هم نظرات مشخص و معینی در باب موضوعات مختلف داشته باشند اما دولت آنطور که باید به آن توجه نمی کند؛ اما همه این ها مستند خواهد ماند که دانشگاه در چه بازه زمانی چه ها گفت.  

درباره تبعات برخی تصمیمات به دولت هشدار داده بودیم

برخورداری درباره پیشنهاد مشخص این دانشگاه که متولی خوشه اقتصاد کلان بود و در موضوعات حامل های انرژی و بودجه پیشنهاداتی را به دولت ارائه کرده بود، گفت: دولت تقریبا از این پیشنهادات در تصمیمات خود استفاده ای نکرده است؛ اما ما به دین خود ادا کردیم و در هیچ زمینه ای مقصر نیستیم چرا که از قبل درباره تبعات برخی تصمیم ها نظرات خود را اعلام کرده بودیم.  

گفته بودیم دولت نباید با قیمت حامل های انرژی بازی کند

وی اضافه کرد: پیشنهاد مشخص ما درباره موضوع حامل های انرژی این بود که دولت با قیمت بازی نکند و در ابتدای کار قیمت حامل های انرژی را افزایش ندهد چرا که این اقدام نه تنها نتایج مثبتی ندارد بلکه تبعات منفی به دنبال خواهد داشت. ما گفتیم قبل از افزایش قیمت بنزین، یک سری اقدامات پیش زمینه ای باید انجام شود؛ به طور مثال در بحث عرضه بنزین از آنجا که پالایشگاه ها همه دولتی هستند، می بایست هزینه تولید بنزین، مالکیت و مدیریت ها در این بخش را به بخش خصوصی واگذار کرد.

این عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران ادامه داد: دولت در پاسخ گفت که این راهکارها، بلند مدت است و جواب نمی دهد که ما نیز اعلام کردیم از همین حالا شروع کنید و ۵ سال دیگر جواب بگیرد اما موافقت نکردند.  

وی اظهار داشت: ما در جلساتی که پیش از این با دولت داشتیم اعلام کردیم، افزایش قیمت بنزین منجر به کاهش رفاه مردم به خصوص در طبقات پایین جامعه می شود.

چرا قیمت بنزین در شمال و جنوب شهر باید یکسان باشد؟

وی اظهار کرد: چه دلیلی دارد که قیمت بنزین در پمپ بنزین های شمال شهر با جنوب شهر یکسان باشد؟ کجای دنیا اینطور است؟ آیا به طور مثال قیمت نان سنگک در بالا شهر و پایین شهر یکی است؟ یکی دیگر از پیشنهادات ما این بود که ابتدا قیمت بنزین را در شمال شهر افزایش دهیم و در وهله اول مردم را برای افزایش قیمت ها آماده کنیم.

برخورداری در ادامه خاطرنشان کرد: از طرفی دیگر با توجه به اینکه مردم با افزایش قیمت بنزین به سمت حمل و نقل عمومی سرازیر می شوند اما به طور مثال در ۵ سال اخیر حتی یک ایستگاه مترو در تهران افتتاح نشده است.

پیشنهاد دانشگاه تهران درباره بودجه ریزی

این عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران درباره پیشنهادات ارائه شده در خصوص بودجه و اصلاح ساختار آن به دولت گفت: ما در واقع از دو سال پیش در خصوص بودجه ریزی پیشنهاداتی را به دولت ارائه داده بودیم اما در این مورد هم آنطور که باید بها داده نشد. به طور مثال پیشنهاد دادیم بودجه بندی ها به خصوص در شرایط تحریم برای بازه زمانی دو یا سه سال تعیین شود، چرا که به نظر می رسد در چنین شرایطی کسری ها مرتفع شود.  یکی دیگر از پیشنهادات این بود که بودجه ریزی ها متناسب با ویژگی های استانی، تعیین شود.

کد خبر 4778308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha